Home

Nieuws 1769 x bekeken

Brabantse subsidie voor precisiebemesting

Den Bosch - Provincie Brabant komt dit najaar met een subsidieregeling voor precisiebemesting. Per 2 november is €4 miljoen beschikbaar in het kader van het plattelandsontwikkelingsprogramma POP3. Bedoeling is innovatieve bemestingsmethoden die bijdragen aan vermindering van de uitstoot van stikstof en fosfaat te stimuleren.

De regeling vergoedt 40 procent van de investering vanaf €20.000, met een maximale bijdrage van €40.000. Het minimumbedrag dat wordt uitgekeerd is €8.000. De subsidie is bedoeld voor vier soorten technieken: onnodige overlappingen bij het bemesten voorkomen; (kunst)mest dichter bij de wortels brengen en nauwkeuriger doseren; de mineralengehaltes van mest meten tijdens het uitrijden en slechte plekken in kaart brengen om gericht te kunnen bemesten.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Er komen vier voorlichtingsbijeenkomsten voor gegadigden. De openstelling is van 2 tot 11 november. Het gaat om een eerste tranche van het programma voor plattelandsontwikkeling, waar in totaal €110 miljoen mee gemoeid is. Bedragen zijn inclusief bijdragen van Brabantse waterschappen en de EU.

Of registreer je om te kunnen reageren.