Home

Nieuws

Jacht op nijlganzen in Groningen van start

Groningen - De Groningse wildbeheereenheid Duurswold is in samenwerking met Staatsbosbeheer bij het Hondhalstermeer gestart met de jacht op nijlganzen, meldt het Dagblad van het Noorden.

De provincie Groningen biedt iedere jager de ruimte om nijlganzen te schieten. Jagers mogen daarbij ook lokganzen gebruiken. De provincie heeft daarvoor een aanwijzing gegeven op basis van de Flora- en Faunawet.

De populatie nijlganzen nam na 1990 sterk toe in Groningen. De provincie telt naar schatting enkele honderden broedparen, die vooral te vinden zijn rond de meren in Midden-Groningen en in de nabijheid van waterpartijen in steden en dorpen.

Hoewel de schade die wordt aangericht aan de landbouw tamelijk beperkt is in vergelijking met andere ganzensoorten, zijn er wel zorgen over het tamelijk dominante gedrag van de nijlganzen. Vooral deze ganzen zullen worden geschoten op verzoek van boeren die last hebben van die dieren. Dat zal vermoedelijk in het midden en oosten van Groningen gaan gebeuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.