Home

Nieuws 3 reacties

Weer acties Franse veehouders

Caen - Franse veehouders hebben maandag weer op grote schaal acties gevoerd tegen de lage prijzen, de zware administratieve lasten en andere problemen die de sector in een crisis hebben gestort.

De demonstraties concentreerden zich dit keer vooral rond de stad Caen in Normandië, waar onder meer de belangrijke snelweg A84 richting Parijs werd geblokkeerd. Dat leidde tot veel oponthoud voor het drukke toeristenverkeer. Verder werd net als bij vorige acties ook dit keer geprotesteerd bij de distributiecentra van enkele grote supermarkten.

Hollande

De boeren vinden dat die winkelbedrijven te weinig betalen voor vlees, zuivel en andere agrarische producten en ook te veel invoeren uit het buitenland. Zaterdag riep president Hollande die winkelbedrijven op om te zorgen voor een betere beloning voor de veehouders.

Foto

 • Weer acties Franse veehouders
  Foto: ANP

Laatste reacties

 • pieter p

  Kennen die journalisten geen frans ofzo daar in Nederland. Er zijn al accoorden overeen gekomen met de slagterij en supermarkt sector. Maar niemand houdt zich eraan. Dan is het logisch dat de boeren in actie komen, de eisen zijn dat de minister zelf moet komen zeggen waarom niet.

 • Mozes


  Volgens mij exporteert Frankrijk meer agrarische producten dan ze importeren. En dan eisen ze dat buitenlandse producten geweerd moeten worden??????

 • pinkeltje


  Vooral dat stukje onder het kopje 'Hollande'. Het is toch om je rot te lachen. Dat de overheid maar even moet zorgen dat de grootwinkelbedrijven de boeren dik gaan betalen. Welkom in de wakkere wereld van het grootwinkelbedrijf. Probleem is net zo simpel als dat een plus een twee is. Als de prijs je niet bevalt, niet leveren. Houdt de afnemer zich niet aan de afspraken, niet leveren. Maar dat gaan we niet doen. Leveren doen de boeren blijkbaar toch wel, want ook die gunnen elkaar het verlies niet. Het is een beetje net als met kleine kinderen. Als ze hun zin niet krijgen gaan ze slaan. En dan moeten pa en ma ze weer even tot de orde roepen. Krijgen ze een snoepje en daarna weer braaf gaan spelen. En laat die Hollande de grootwinkelbedrijven maar oproepen.

Of registreer je om te kunnen reageren.