Home

Nieuws 1 reactie

Nieuwbouw Hilckman in Cuijk

Nijmegen - De gemeente Nijmegen heeft afgelopen woensdag na tien jaar onderhandelen een akkoord bereikt met alle betrokken partijen over de verhuizing van Slachthuis Hilckmann in Nijmegen naar Regionaal Bedrijvenpark Laarakker in de gemeente Cuijk.

"We staan klaar om het bedrijf met open armen te ontvangen in ons agrofoodcluster," aldus wethouder Jilisen. Met de verhuizing is een bedrag gemoeid van ruim €25 miljoen. De slachtcapaciteit is nog niet bekend, maar zal zeker niet minder zijn dan de huidige 25.000 varkens, vertelt Peter De Haan van slachterij Hilckmann.

Nieuwe fabriek

Voor het slachthuis betekent de verhuizing dat er straks gewerkt wordt in een compleet nieuwe fabriek. Deze zal voorzien zijn van state-of-the-art technologie en voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid, innovatie en dierwelzijn. Afgelopen tien jaar is er op het gebied van innovatie niet veel geïnvesteerd. Het komende halfjaar is er tijd om de plannen concreet te maken en over twee jaar moet de nieuwe slachterij draaien.

De Haan geeft aan dat de precieze locatie op het bedrijvenpark nog niet vast staat, maar verwacht geen moeilijkheden met de vergunningverlening. De werkgelegenheid van ruim 460 mensen blijft dankzij de verhuizing behouden voor de regio.

Eén reactie

  • krulsaart

    Dat is na jaren onzekerheid goed nieuws!!

Of registreer je om te kunnen reageren.