Home

Nieuws

Frankrijk wil agri-export bevorderen

Parijs – Het Franse ministerie van buitenlandse zaken heeft ambassadeurs en deskundigen uit een aantal landen uitgenodigd voor een eerste overleg om de export van agrarische producten te bevorderen.

Bovendien kan export naar Griekenland, een belangrijke afnemer van Frans rundvlees, ook weer onder de exportgarantie regeling vallen.

Tijdens de vele overlegrondes naar aanleiding van de huidige crisis in de veehouderij heeft bevordering van de export steeds op de agenda gestaan. De regering in Parijs probeert daar nu snel werk van te maken door eerst vertegenwoordigers van landen als Saoedi-Arabië, China, Chili, Irak en Zuid-Korea uit te nodigen om te praten over de kansen voor Franse agri-producten op hun markten.

Nieuwe markten buiten EU openbreken

''Onze prioriteit is om nieuwe markten buiten de EU open te breken. Die export is essentieel om het plaatje compleet te maken. Vaak doen zich daar nu nog administratieve problemen voor die we mogelijk snel op kunnen lossen,'' aldus staatssecretaris voor buitenlandse handel Matthias Fekl.

De bewindsman wil ook wat doen aan de Verenigde Staten, dat vanwege de BSE-crisis nog altijd geen Frans rundvlees toelaat, en Noord-Afrika.

Of registreer je om te kunnen reageren.