Home

Nieuws 7 reacties

Dierenpartij wil welzijnslabel Gelderse stal

Arnhem - De Gelderse Partij voor de Dieren wil dat alle veebedrijven in Gelderland worden voorzien van een dierenwelzijnslabel. De partij dient woensdag 8 juli daarvoor een motie in.

De partij wil meer aandacht voor het welzijn van dieren in stallen moet komen. Doel van het label is dat het inzicht geeft in hoe de dieren in stallen gehouden worden en dat het veehouders stimuleert diervriendelijke maatregelen te nemen.

Via website inzicht in huisvesting

Een dierenwelzijnslabel kan volgens de PvdD via een website voor elke stal een overzicht geven van bijvoorbeeld het huisvestingssysteem waarin dieren leven, informatie geven of de dieren naar buiten kunnen, hoeveel ruimte ze hebben, hoe oud ze zijn, of de bodem geschikt is om in te wroeten en zacht op te liggen, en welke verbetermogelijkheden er zijn.

'Label stimuleert diervriendelijkere stal'

Fractievoorzitter Luuk van der Veer: "Net zoals het energielabel bevordert dat huizenbezitters over energiebesparende maatregelen nadenken, stimuleert een dierenwelzijnslabel dat veehouders hun stallen diervriendelijker maken."
De partij maakt een vergelijking met het energielabel voor woningen dat sinds februari is verstuurd aan alle woningeigenaren.

Laatste reacties

 • flyinghollander

  Gaan we dat ook met iemand zijn huis doen?
   Meeste is zelfs voor export.

 • Hogman1

  Goed idee dat de PvdD zelf veebedrijven opricht.
  Mogen ze openbaar maken wat ze zelf willen.
  Ook financiele openheid ,dan kunnen ze overtuigen hoe het kan en moet.
  Ze zijn nog al mediageniek dus alles via de camera live op internet .
  Goede zet van Thiemes volgelingen 

 • joohoo

  Net als het invullen van de gecombineerde opgave over huisvesting de meest huisvestingsvormen stonden er niet eens in????.
   Trouwens inzicht hadden ze al met de nachtelijke insluipingen. Maar of je daar wat mee kunt???

 • Burnetti

  In Gelderland is een groot verschil in ambitie met Brabant. Concentratie gebied Oost en de Vallei blijven ernstig achter. Begrijpelijke zet van PvdD. Benieuwd naar formulering en hoe het zich verhoudt met bestaand Gelders beleid.

 • fietskip

  @ Burnetti, droom verder! Brabantse bestuurders zijn hartstikke gek geworden. ze verklaren de veehouderij vogelvrij in mijn ogen. Als zij niet hoeven te luisteren hoeven de veehoudres het ook niet! Ik heb het al met je over het oplossen van de problemen in de steden die vele male ernstiger zijn gehad. Maar zelfs jij moest bekennen dat dat voor de heren politici te moeilijke beslisingen zouden zijn. het is veel gemakkelijker om de veehouders de schuld te geven en het probleem op te laten lossen. je kunt het al weer zien met weer aanscherpingen van ammoniakuitstoot. Wanneer houden we als ondernemend Nederland op om de steeds weer gekker wordende regels van de ambtenaren te accepteren!!!

 • Burnetti

  Och Fietskip, amendementen 150, 151 en 152 komen niet uit de lucht vallen!
  of je nu dichtbij de snelweg of in de vallei woont fijnstof heb je.
  Je oproep doet voorkomen alsof er eensgezindheid is tussen veehouders. Kijk naar de melkveehouders hoe het werkelijk is. Stelletje kannibalen.

 • fietskip

  De fijnstof uit de stad is vele male vervuilender en ongezonder, dat heb je hier in een reactie zelf gezegd.(puntbron daar ging het toen om). Of ben je dat al weer vergeten. Jij met je amendementen, die zullen ook wel door ambtenaren verzonnen zijn. Als je zelf de regels opsteld krijg je altijd gelijk of je past de regels en onderzoeken gewoon aan. Mijn oproep doet niet voorkomen of er eensgezindheid is, ik weet niet waar je dat vandaan haalt of leest. Ik vind het hier alleen tijd voor, en bovendien niet alleen voor veehouders als je goed leest! Trouwens wil je met die laatste zin ons belediggen of wat bedoel je er mee ?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.