Home

Nieuws 7 reacties

Acties België: 210 trekkers op snelweg

Antwerpen - Belgische boeren zijn sinds woensdagavond aan het protesteren. Donderdag rond elf uur reden ze de snelweg E40 (Brussel - Luik) ter hoogte van Battice richting Duitsland met 210 trekkers op voor een manifestatie.

De Belgische verkeerspolitie meldt dat de rijbaan gedeeltelijk versperd is en dat dit leidt tot vertraagd of  sterk vertraagd verkeer. Verder zijn beide afritten van de E17 (Antwerpen-Franse grens) ter hoogte van de De Pinte geblokkeerd. Dit levert een moeilijke doorgang voor het verkeer op. Op de E403 Brugge-Kortrijk te Lichtervelde zijn de op- en afritten in beide richtingen geblokkeerd.

De blokkades begonnen woensdagavond al op enkele plaatsen, ook in Wallonië. Daar dreigden boeren ook de toegang tot supermarkten te blokkeren.

Depot Aldi Erpe-Mere doelwit actie Waalse boeren

Een woordvoerder van het ABS, Algemeen Boeren Syndicaat meldt dat actievoerende Waalse boeren voor donderdagavond acties gepland hebben bij het grote depot van de Aldi in Erpe-Mere.

Laatste reacties

 • HJ O R

  En ..................LTO slaapt rustig verder, prachtig die vrije markt.
  Wat een bevrijding!
  SiemJan BEDANKT.

 • edke

  en nu wij ook, gooi de boel maar een keer dicht, t wordt tijd dat er actie komt

 • boerke brabant

  deze acties slaan nergens op. We zetten onze trekkers op de weg want we willen meer voor onze producten ..?
  We willen toch een vrjie markt en dus produceren voor de wereldmarkt(prijs)
  Als je nu zou protesteren tegen het feit dat produkten op onze markt toegelaten worden die niet aan de zelfde eisen en voorwaarden voldoen kon ik het volgen, deze acties zijn een schande voor onze sector.

 • hervé

  volledig mee eens boerke brabant. Boeren zijn geen ondernemers. Hun dikke fendt tonen, land kopen tegen 75000 € per ha en megastallen zetten. Dat ging vroeger niet, en dat gaat nu ook niet. En degenen die dat toch proberen, wel ja, ze zullen het wel ondervinden. Gedurende 30 jaar zijn de slechte boeren beschermd geweest door het quotum. Nu is het quotum eraf en wordt het kaf van het koren gescheiden. Twerd eens tijd. Produceren tegen een lage kostprijs, dat is de truuk; en dat doe je niet met 't laatste nieuwe snufje, dat doe je met boerenverstand

 • Burnetti

  Nu zijn vrachtwagens uit Nederland doelwit van misdadigers in België. Beelden via de politie op internet en voor de snelrechter d'r mee.

 • rosco

  Boerke Brabant en Hervë, helemaal mee eens. Als veehouder is het belangrijk kritisch te zijn op je kostprijs, pas dan hebben we recht van spreken. Uiteraard ben ik het er wel mee eens dat we één Europa zijn, dus ook dezelfde wetgeving zoudem moeten hanteren omtrent dierwelzijn, medicijngebruik en de mest. Pas dan kun je spreken over een eerlijke concurentie.

 • brandy

  controleur Wanneer snap je het nou ,niet LTO maakt dit beleid zij kunnen hooguit een duwtje in de goede richting geven Dit beleid word in Europa gemaakt en daar hebben we maar een hele kleine stem in als nederland.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.