Home

Nieuws

WUR meest duurzame kennisinstelling van Nederland

Wageningen - De Wageningen Universiteit (WUR) is voor de derde keer op rij uitgeroepen tot de meest duurzame kennisinstelling van Nederland.

De WUR kreeg hiervoor de SustainaBul-award. De duurzaamheidsprijs is een initiatief van de studentenorganisatie Studenten voor Morgen. Op basis van een vragenlijst zijn alle deelnemende universiteiten en hogescholen door studenten beoordeeld op verschillende duurzaamheidsaspecten. Hierbij is niet alleen gekeken naar bijvoorbeeld waterverbruik, afvalverwerking en CO2-uitstoot, ook de betrokkenheid van studenten en staf en de transparantie waarmee de onderwijsinstelling communiceert over het duurzaamheidsbeleid zijn meegenomen. WUR heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo wil de universiteit in 2030 energie-neutraal zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.