Home

Nieuws 7 reacties

Plasterk hoeft geen landbouwgeld meer

Den Haag - Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) streeft er niet naar om Europees landbouwgeld over te hevelen naar de steden.

Dat staat in een brief die hij  samen met staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer stuurt.

De bewindslieden geven antwoord op vragen die de SGP-fractie stelde nadat Plasterk in dagblad Trouw opmerkte dat gelden uit het gemeenschappelijk landbouwbeleid zouden kunnen worden aangewend voor ontwikkeling van steden.

Plasterk en Dijksma antwoorden dat tot 2020 de uitgaven voor het gemeenschappelijk landbouwbeleid vast liggen. Nederland is niet van plan om tijdens het voorzitterschap aan te sturen of te besluiten over verschuiving van landbouwgelden of andere Europese fondsen naar stedelijke ontwikkeling.

Plasterk zegt tijdens het Europees voorzitterschap (in de eerste helft van 2016) meer aandacht te willen vragen voor de Europese mogelijkheden om stedelijke ontwikkeling te sturen. In sommige gevallen ligt bestaande Europese wetgeving  stedelijke ontwikkeling in de weg.

Laatste reacties

 • PIETER123

  Als je ziet wat de huizenprijzen doen in de stad en de stijging de laatste tijd dan wordt er geld verdiend.Hoezo geld van landbouw naar de steden omdat de grachten gordel en de macht de propaganda van de B.V Nederland er hun huizen heeft.
  Als mensen uit de politiek een beetje hart hadden voor de zaak en dan zo'n programma als gisteren over het dorp Ulrum in Groningen waar het armoede troef is door dat de werkgelegenheid weg trekt. Is dan ook triest te zien dat de  laatste super de deur moet sluiten.
  Zo staat Plasterk vreemd te kijk is dus een Middeleeuwse denker die neer kijkt op boeren en buitenlui buiten de stad.Maar wel het boerengeld wil hebben maar niet weet dat dit geld is om de klappen van de wereldmarkt voor voedsel op te vangen.Heel persoonlijk ik walg nu van die man als ik hem weer op t.v zie.

 • koestal

  Hij deed een plas en liet het maar weer zoals het was

 • Wim Claessens

  Plasterk doet me een beetje aan Ceaușescu denken.

 • Jan van het Zand

  Hebben ze zoveel mensen ter beschikking in een stad en kunnen ze de financiële huishouding nóg niet klaren. 
  Daar moeten we op het platteland met veel minder mensen zien rond te komen.

 • Elevage

  nou hé hé dat leek ons al duidelijk de enige oplossing voor zijn geweldige idee.

 • cornelis 22

  Deze man was ook de initiator van het afschaffen van de rode diesel,als columnist in buitenhof een irritante betweter,als minister van onderwijs was hij alleen bezig met culturele uitstapjes en als minister van binnenlandse zaken verder geflopt, met zo een minister heeft de pvda geen oppositie meer nodig .

 • PetervanKempen


  Plasterk heeft zn scheet weer ingeademd. helaas de onaangename lucht van zijn uitgebraakte onzin blijft wel hangen.

  Wat een enorme non valeur dat die zo brutaal is geld bestemd voor een totaal andere sector voor nota bene steden die de natuur verpesten op te eisen. Je moet maar durven. Met zo een gesjeesde huisarts kun je geen beleid verwachten, ik zou van die loser nog geen asperine aannemen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.