Home

Nieuws 7 reacties

Nieuw-Zeeland exporteert 53.000 stuks vee op één schip

Auckland – De regering van Nieuw-Zeeland heeft toestemming gegeven voor een transport van 50.000 schapen en 3.000 runderen op één schip naar Mexico.

De MV Nada, die donderdag uit de haven van Timaru vertrok, zal ongeveer twee weken doen over de reis. Veel dierenactivistengroeperingen zijn bezorgd dat de dieren, waaronder veel drachtige schapen, ziek worden of een tekort aan water krijgen. Volgens minister John Key van de primaire industrie komt het welzijn van de dieren niet in gedrang. De dieren zijn niet bedoeld voor de slacht maar als fokmateriaal waar volgens de minister in Mexico na een lange periode van droogte veel behoefte aan is.

Laatste reacties

 • koestal

  Was in Nederland nooit goedgekeurd,maar er mag ook niet veel meer in Nederland,zelfs medicijngebruik is uit den boze !

 • dutch kiwi


  worden in ned  dieren niet beter behandeld dan mensen,dat is toch zo

 • Jaap39

  Klopt Dutch kiwi, dieren hebben het in Nederland beter dan mensen in bijvoorbeeld de bejaardenindustrie. Ook kan je stellen dat dieren een voorkeursbehandeling genieten boven..... 

 • boerke brabant

  53.000 dieren ??!! 2 weken op 1 schip ??
  onvoorstelbaar

 • henkgrootens

  Hoe groot is dat schip?

 • agpros

  Heb jarenlang in het transport van vee per schip gewerkt. Er zijn er nog groter, maar de NADA is 201 meter lang en 32 meter breed. Verdere details moet ik nog nazoeken. En reken maar dat de dieren het niet slecht hebben. De Nieuw-Zeelandse en Australische wetten voor het transport zijn de strengste ter wereld.

 • frankdb

  Ik heb mn twijfels bij het verdere transport. In Mexico hebben ze niet de strengste wetten.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.