Home

Nieuws 15 reacties

'Ministers moeten zich bemoeien met reorganisatie FrieslandCampina'

Den Haag - Bedrijven als FrieslandCampina die van plan zijn een groot aantal mensen te ontslaan, moeten Rijk, provincie of gemeente daarvan op de hoogte stellen. Dat vindt Tweede Kamerlid Carola Schouten (ChristenUnie).

Schouten heeft vragen gesteld aan de ministers van Economische Zaken (Henk Kamp) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Lodewijk Asscher) naar aanleiding van de ontslagronde bij FrieslandCampina, waar 375 banen komen te vervallen, waarvan 230 in Beilen.

Schouten vraagt het kabinet aan te geven wat het gevolg is van de reorganisatie bij Friesland Campina voor de ambities van Dairy Chain Friesland en het daaraan verbonden onderzoek en onderwijs.  De parlementariër vraagt de ministers het gesprek aan te gaan met het zuivelbedrijf, de vakbonden en de provincies Friesland en Drenthe met het doel om de mensen die hun baan kwijtraken weer aan het werk te helpen.

Laatste reacties

 • alco1

  Die wou dus ook wat zeggen.

 • daan1908


  Weer  eentje  die  het  niet  snapt ,  doet  het  leuk  voor  de  buhne .

 • Mozes

  Ik had Carola Schouten wijzer verwacht. Wat een onzin vraag! 
  Zelfs de vakbonden accepteren dat bij de reorganisatie arbeidsplaatsen vervallen. Ook wordt door de vakbonden erkent dat bij FC een uitstekend sociaal plan bestaat. Werknemers wiens arbeidsplaats verloren gaat worden zoveel mogelijk binnen FC herplaatst. Diegene waarbij dat niet lukt worden geholpen aan nieuw werk buiten FC.
  Wat wil Carola Schouten daar aan toevoegen?  
  Ze wil blijkbaar alleen laten zien dat ze sociaal betrokken is, maar doet dat zo opzichtig en overbodig dat haar eigen geloofwaardigheid er onder lijdt. 

 • Elevage

  er is nu al veel te veel overheidsbemoeienis met de bedrijven in Nederland, dus laten we er nog effe een schepje bovenop doen !

 • alco1

  Ze moet durven wat te zeggen als de PvdD weer aan het oreren is.

 • Dysa

  Heb Carola Schouten en CU redelijk hoog zitten maar slaat de plank nu wel volledig mis. FC is geen overheidsbedrijf en politici hebben geen verstand van bedrijfsleven(uberhaupt weinig kennis)

 • Ishtar

  Op plaatsen waar ineens veel ontslagen vallen, is het heel normaal dat economische zaken gaat praten etc.
  Dat politieke partijen daarom vragen is heel normaal.
  Of het nu goed of fout bij RFC geregeld, is qua sociaal plan of vakbonden het prima vinden is niet van belang.
  Dit zijn gewoon normale vragen........
  Als de cDA (ook politiek) pleit voor melkprijs interventies, dan mag dat dan wel weer, als straks de melkprijs op 25 cent staat?

 • koestal

  De sociale werkplaatsen ontslaan ook al werknemers,zeg hier eens wat van

 • koestal

  De belastingdienst sluit ook al kantoren,leuker kunnen ze het niet maken

 • fransderondhoeven

  in20 jaar tijd 75% van mijn varkenscollega,s verloren deert hen niet

 • veldzicht

  Ishtar #7,Wat is dat toch met jou en het CDA, ergens een trauma opgelopen?
  en het is zo,n geweldige partij als je je er in verdiept.

 • alco1

  Isthar is fel tegen het CDA. Als ze het daar niet meer over kan hebben is ze IS LAM. 

 • gjsteenwijk1


  De ChristenUnie heeft duidelijk last van clientelisme. Als er bij IHC in de Randstad even veel ontslagen vallen (waar over het algemeen niet hun kiezers zitten) hoor je de CU niet . 

 • tikka


  Dat de politiek inzicht heeft en inzicht wenst wat er bij bedrijven speelt en welke kant het opgaat qua ruimtelijke ontwikkeling en werkgelegenheid etc. lijkt me niet meer dan logisch.

 • m.en.mh.miedema

  Nu is de werkgelegenheid in de zuivel ineens wel belangrijk? En maar alle politieke truukjes uit de hoge hoed toveren om er voor te zorgen dat de melkveestapel niet gaat groeien. Ga terug naar school en doe eerst eens wat basiskennis economie op. U en uw collegas in Den Haag en Brussel zijn al tientallen jaren bezig met de economie om zeep te helpen dmv stompzinnige wet en regelgeving(legbatterij verbieden maar wel de eieren importeren, Accijns op brandstof verhogen en daarmee het MKB in de grensstreek zwaar benadelen, de oldtimerbranche de nek om draaien dmv wegebelasting, goede landbouwgrond omzetten in natuur of zelfs onder water, etc,etc.) en heeft er al voor gezorgd dat een groot deel vd primaire sector uit EU is vertrokken. (de banenmotor en de geldmaker). Je kunt de goede grond en het milde klimaat niet net zo gemakkelijk meenemen als kennis en kapitaal, anders was de landbouw ook wel uit de EU vertrokken!

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.