Home

Nieuws 6 reacties

Maat wil departement Voedsel en Platteland

Den Haag - Er moet een nieuw ministerie komen voor Voedsel en Platteland, vindt LTO-voorzitter Albert Jan Maat.

In een interview met het Dagblad van het Noorden zegt de LTO-voorzitter dat een eigen ministerie meer oog heeft voor de effecten van wetgeving voor de plattelandseconomie.

"Bovendien blijft het van de zotte dat Nederland als tweede agrarische exporteur ter wereld geen landbouwministerie kent", aldus Maat.  "In het buitenland begrijpen ze daar helemaal niets van."

Maat zegt dat het kabinet enorm lichtzinnig omgaan met de belangen van de agrarische sector.  Maat noemt als voorbeeld de voorstellen om een groot aantal agrarische producten onder het hoge btw-tarief te schuiven. "Zo'n verhoging heeft  ingrijpende gevolgen. Vooral voor de sierteeltsector die sterk op de export leunt. Krabbelt de economie net weer uit het dal, kom je met zo'n plan. Onbegrijpelijk."

Laatste reacties

 • agro1


  ben voor btw-flatrate, maar dan ook aan de ontvangkant bij landbouwregeling. enne...maat, roverheid is roverheid.

 • Mozes

  Ik mis het ministerie van Landbouw helemaal niet. Een departement voor voedsel en platteland zal direct verworden tot een natuur-departement waar vegetariërs en GroenLinks de scepter zwaaien. Hierbij zal D66 als stadspartij ook nog eens GroenLinks groen proberen te overtreffen. 
  Het huidige ministerie van Economische zaken bevalt mij prima. 

 • gjh

  maat zoekt een nieuw baantje want LTO is bijna overleden en dan wordt hij de nieuwe voorzitter zeg maar maat(en naaier)

 • veldzicht

  Opgeruimd staat netjes dat ministerie van landbouw en nooit meer terug komen,
  tenzij de agrariers een veel dikkere vinger in de pap krijgen ten koste van di e
   wollige pas afgestudeerde linkse Wageningse studentjes die helemaal niks met landbouw hebben.

 • Sjmens

  Nou, nou, nou.
  zo'n apart ministerie hoeft helemaal niet zo raar te zijn als je vanuit landbouw redeneert. Maat heeft met opzet niet het woord 'milieu' genoemd. In het verleden zat dit er wel (teveel) bij. 
  Maar waren de mensen in de vorige reacties ook niet tegen dat LNV destijds werd opgeheven en nu tegen idee dat het apart zou moeten?
  bekijk eerst de voorstel en tegens eens. Dat mis ik overigens in het artikel....

 • veldzicht

  sjmens,hier voor had je het ministerie van L.N.V.,landbouw,natuur en voedselveiligheid, die mochten van mij ook opzouten. helemaal vergeven
  door die grachtengordel 'landbouw deskundigen'die niks met landbouw hadden het enigste wat belangrijk was ,was biologisch,natuur en milieu.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.