Home

Nieuws

Frankrijk verbiedt Roundup

Parijs – De Franse minister van milieu Ségolène Royal heeft een verbod op de verkoop van de onkruidverdelger Roundup in tuincentra en dergelijke aangekondigd.

Roundup wordt gemaakt op basis van glyfosaat dat volgens bepaalde deskundigen kankerverwekkend en slecht voor het milieu kan zijn. Fabrikant Monsanto heeft in een verklaring meegedeeld dat het 'tot nu toe geen enkel officieel bericht van de minister heeft mogen ontvangen'.

In Nederland komt er geen verbod op glyfosaat in de landbouw, stelde staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken eind mei. Reden is dat er geen alternatieven zijn. Wel wil het kabinet glyfosaat voor gebruik buiten de landbouw verbieden. Voor sportvelden en recreatieterreinen is het gebruik in 2020 tot het hoogstnoodzakelijke beperkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.