Home

Nieuws

Budget SDE+-regeling bijna op

Den Haag – Het budget voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) is na de derde fase van de openstelling vrijwel volledig aangevraagd.

Dat  blijkt uit een overzicht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Voor de regeling is in 2015 €3,5 miljard beschikbaar om projecten voor duurzame energie te ondersteunen. In de eerste drie fasen van de openstelling is voor € 3,4 miljard aan subsidie aangevraagd voor projecten met betrekking op hernieuwbare elektriciteit, hernieuwbare warmte en WKK en hernieuwbaar gas.
De aanvragen worden door RVO.nl beoordeeld, Wanneer de aanvragen niet aan de voorwaarden voldoen, kan er weer budget vrijkomen voor de SDE+-regeling.
De aanvragen die binnen zijn hebben vooral betrekking op windenergie en biomassa. Bij de aanvragen voor biomassa zitten drie aanvragen voor allesvergisters, een aanvraag voor co-vergisting met mest en twee aanvragen voor mono-mestvergisting.
De SDE+-regeling is sinds 31 maart opengesteld. Op 1 juni is de vierde fase in gegaan, waarbij subsidie aangevraagd kan worden voor € 0,10 per kWh.

Of registreer je om te kunnen reageren.