Home

Nieuws 4 reacties

Vlaamse boerenbond vreest boerenkerkhof

Roeselare - De Vlaamse landbouworganisatie Algemeen Boerensyndicaat (ABS) zegt dat de bescherming van Natura2000-gebieden in Vlaanderen leidt tot een boerenkerkhof in Vlaamse velden.

Dat schrijft voorzitter Hendrik Vandamma van het ABS in een open brief aan minister Joke Schauvlege van Landbouw, Omgeving en Natuur.

Volgens het ABS legt het voorgestelde beleid een zware hypotheek op 1.500 veehouderijbedrijven. Voor een aantal gemeenten betekent de bescherming van het natuurbeleid dat de veehouderij geheel verdwijnt, aldus het ABS.

Laatste reacties

 • aqwzsx12

  een boom is geen emotie maar DEVOTIE voor de Groenen, je weet wel, aanstaande DDR communisten die alles gratis willen inpalmen, de hongersnood propageren, een rat boven de mens stellen, het verbieden van kinderen te baren omdat dit de planeet aarde te veel aantast( ja zo hebben wij een groene teef in de familie die géén kinderen wil, DAAROM!).In de koers Gent-Wevelgem waren er we met 824 tractoren bij de KEMMELBERG in Kemmel om tegen de waanzin te protesteren. Super goed georganiseerd. Veel pers en fotos, maar in het journaal natuurlijk nauwelijks aan de bak gekomen...wordt ook al rood groen gecontroleerd!

  Zondag laatst in Bellegem bij Kortrijk waren we met 265 traktoren en vele honderen in Oostkamp De aanstaande Groene dictatuur.
  Nu zijn er 350 bedrijven in grote problemen, die nauwelijks een vergoeding gaan krijgen. Binnen 2 jaar volgt de rest van Vlaanderen.

  Mensen wordt wakker aub.

  De Groenen, Gaia, Wakker Dier, en alle andere Kwieten moeten met stok en wortel UITGEROEID worden. Zij stellen planten en dieren boven de mensheid.

  En DE grote vraag is ? Wie heeft dit zo ver laten komen dat al die brieven verstuurd werden.  ' Natuur en Bos' op hun website geven toe dat dit nog  geen wet is: wel kieper hem in de vuilbak.
  In limburg hrijgt de E313 ook geen rode kaart 'en die loopt ook door een natuurgebied.

  GROENEN, zijn verdomd vermomde communisten!

 • francois xavier

  aqwz, volkomen gelijk. al die extremistische groepjes zijn de doodsteek van de landbouw en mensheid. met hun oogkleppen op zien ze niet verder dan hun neus lang is.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • j swennen

  Verplaats de natuurgebieden naar de woestijn dan hebben ze daar ook wat
  natuur en zijn de problemen hier opgelosd

Of registreer je om te kunnen reageren.