Home

Nieuws

'Veel aanvragen voor subsidie voor mestvergisting bij SDE+'

Den Haag - Bij de nieuwe openstelling van de stimuleringsregeling duurzame energie (SDE+) zijn veel nieuwe aanvragen voor subsidie voor mestvergisting gekomen.

Dat zegt minister Henk Kamp van Economische Zaken tijdens een debat over energie in de Tweede Kamer. Mestvergisting vormt volgens Kamp een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van duurzame energie. Hij is dan ook positief over de aanvragen vanuit deze branche. VVD-Kamerlid André Bosman vroeg Kamp of hij zich in het kader van duurzame energie en het efficiënt gebruiken van gas en mineralen wil inzetten om het gebruiken van dierlijke mest als kunstmestvervanger in Brussel mogelijk te maken. Kamp reageerde hier niet op. 
Bosman reageert hiermee op uitingen van onder andere de Partij voor de Dieren die vindt dat kunstmestproductie uit gas moet stoppen, omdat dit heel veel energie kost. Bosman benadrukt dat kunstmestvervangers uit dierlijke mest een goed alternatief zijn, maar dat Brussel deze ontwikkeling belemmert.

Of registreer je om te kunnen reageren.