Home

Nieuws 4 reacties

Ploumen uit in VS zorgen over handelsverdrag TTIP

Den Haag - Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel zal volgende week in de Verenigde Staten de Nederlandse zorgen overbrengen over het vrijhandelsverdrag dat de Europese Unie met de VS wil sluiten. Ze spreekt er onder anderen met de hoofdonderhandelaar van de Amerikanen.

Ploumen zal in dat gesprek ook de 'rode lijnen' aangeven die het kabinet heeft getrokken. Zo is Nederland ontevreden over het voorgestelde arbitragesysteem (ISDS) waarmee buitenlandse investeerders een regering buiten de nationale rechtbank om kunnen aanklagen. Ook op het punt van voedselveiligheid heeft ons land de nodige kritiek.

De regering is wel voorstander van de komst van het vrijhandelsverdrag, dat officieel het Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) heet.

Laatste reacties

 • agratax2

  Wie  is de bedenker van dit verdrag? Europa ik dacht het niet, het zijn de Amerikaanse multinationals die alle belang hebben bij dit verdrag en zeker bij het artikel dat alle instanties inclusief landsregeringen verantwoordelijk houdt voor iedere uitgevaardigde maatregel waar de heren schade van onder vinden. Deze schade wordt eenvoudig weg via arbitrage binnen gehaald door deze bedrijven. Hier moeten wij als Nederland / Europa blij mee zijn, zitten we te wachten op Amerikanen die met hun no cure no pay advocaten via arbitrage (geen rechtbank) even alle lokale regelgeving torpederen en door exorbitante schade bedragen laten afserveren. Gaan we in Europa weer een stap verder in het afbouwen van onze economie en onze autonomnie? De enige mensen die eer echt beter van worden zijn de handelaren. De 500 euro die ieder Nederlands gezin er beter van zou worden, is een gemiddeld rekenkundig bedrag. De gewone man dus niets en de handelaren de rest. 

 • koestal

  Amerikanen zijn de baas in de wereldhandel,zal altijd zo blijven

 • ohzo

  Alleen omdat de Europese kneusjes dit toelaten. Ik stel me graag beschikbaar voor de onderhandelingstafel.

 • zon

  Als er zoveel weerstand en onduidelijkheid is waarom gaan ze dan door?.
  Het zal blijken dat grote groepen van de hardwerkende kleinbedrijven en zelfstandigen er door gedupeerd raken.
  De lobby van de grote jongens zorgt ervoor dat ze doorgaan.
  De hardwerkende kleine man gaat de tol betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.