Home

Nieuws 39 reacties

'Paasaanbiedingen niet diervriendelijk'

Amsterdam - Het overgrote deel (90 procent) van de ei- en vleesaanbiedingen in het paasassortiment van de supermarkten heeft geen welzijnskeurmerk.

Dat blijkt uit een analyse van Wakker Dier van 427 vlees-, vega- en eiproducten in de paas- en weekfolders van de dertien grootste supermarktketens.

Van de 167 vleesaanbiedingen voor de gourmet heeft 98 procent geen welzijnskeurmerk. Het is gewoon plofkip of industrievarken. Bij de 72 vleeswarenaanbiedingen is er slechts één te vinden met het Beter Leven-keurmerk. In het eierschap hebben de supermarkten als folderaanbieding alleen geverfde paaseieren van kippen die nooit buiten komen.

"Supermarkten proberen van Pasen hetzelfde dieronvriendelijke vreetfestijn te maken als het kerstfeest", aldus Wakker Dier.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepelorganisatie van supermarkten, wijst erop dat de consument wel degelijk de keuze heeft voor bewuste vleesproducten. "Er ligt genoeg in de schappen, dus wie duurzaam voedsel wil eten, kan daarvoor kiezen. Het is ook niet zo dat er helemáál geen aanbiedingen van biologisch vlees waren", aldus een woordvoerster. Het lage aantal paasaanbiedingen voor biologisch vlees weerspiegelt volgens haar de verhouding in het reguliere aanbod.

Laatste reacties

 • somporn

  De meerderheid beslist en kiest voor gewoon.
  WD denkt voor de meerderheid te spreken en krijgen alle aandacht in de media.
  Jammer dat Boerderei hier ook weer in trapt.

 • schoenmakers1

  helemaal niks mis mee, die paasaanbiedingen, wel raar dat een stel maloten steeds weer de aandacht krijgen om deze onzin te verkondigen

 • agratax2

  Het plaatsen van dit soort artikelen in Boerderij suggereert, dat de boer verantwoordelijk is voor de aanbiedingen in de Supermarkt. Niets is minder waar zogauw de retail vraagt om extra diervriendelijk of gezond voedsel om in de schappen te leggen, zal de boer hem zo snel als mogelijk van dienst zijn, als de keten de extra kosten maar voor zijn rekening neemt. Dit laatste daar ontbreekt het nog steeds aan.  

 • brabantsduitserke

  zal ik us wat zeggen die lui van wakker dier moeten maar een keer honger lijden
  dan maar pasen zonder gourmet en eitjes en noem maar op.
  pak maar een rol beschuit zou ik zeggen.
   

 • trijnie

  Maar op deze manier wijkt wel een aantal klanten uit naar winkels waar wel bio te koop is of in mijn geval pas ik mijn uitgaven en koopgedrag aan wat dus betekent gewoon niet kopen wat ik van plan was.

 • CP

  Wakker dier slaat de plank weer helemaal mis. Ze denken daar, dat ze beslissen voor de hele bevolking, maar die kiest nog steeds zelf.
  En de boer levert wat de consument vraagt.

 • J@gertje

  Goed bezig Trijnie, je bent de beste.
  Gewoon de tering naar de nering zetten.

 • Bloemestein


  Wakker dier en alle goedbedoelende organisaties kunnen lullen wat ze willen, maar het klootjesvolk wil gewoon goedkoop schransen met de feestdagen.

  Veel (en goedkoop) is lekker.

 • schoenmakers1

  Bij sommige mensen kan alleen maar iets goed zijn als het duur is, hebben geen flauw benul of iets wel of niet goed is. Vaak wordt voor die mensen ook een speciaal stickertje onworpen

 • Hogman1

  #5 geen eigen mening meer?
   de leer van Wakker Dier is nogal dwingend voor U
   

 • flyinghollander

  Trijnie en dan zoeken ze nog de aanbieding in die winkels wat ja het mag geen geld kosten. Dus het industrievarken, tjoh....
  Moet je voor de lol eens op hun fb pagina kijken, word je toch ziek van de onkunde die daar neer word gezet.
  En over de vega groenteboer, die gebruikt ook weinig bio in zijn producten.

 • Marco22

  Moet Boerderij elke scheet van WD op haar site vermelden. Wordt zo langzamerhand een krassende grammofoonplaat. gaaaaaap

 • koestal

  Aan hoeveel keurmerken moet een product tegenwoordig wel voldoen,als er een appel van de boom valt ,moet er al een handvol formulieren bij zitten

 • J@gertje

  I.d.d. Hogman1, sommige mensen (#5) laten zich vanalles wijsmaken.

 • joannes

  Sommige mensen hebben een Probleem nodig om zich lekker en gemotiveerd te voelen @J@ggertje. Een erfenis uit de Geloofs geschiedenis; het aangepraatte schuldgevoel! Het misbruikte anker om mensen te motiveren en vooral te mobiliseren.

 • juur


  Het aanbod is:  wat de vraag is naar het product .

 • Koen123

  Wakker dier wordt nu eens wakker, zet de wekker ,laat de consument ontwaken,stop met dromen, overtuig de consument ,als deze bereid is twee maal zoveel te betalen voor een hemelbed vol keurmerken, volgen vanzelf de boeren. Eitje toch? Prettige paasdagen ,goede nachtrust en morgen gezond weer op

 • Snel


  Treini ,zeurdoos,dat is nog geen 1% en daar hoor jij ook dus bij. Dit is de eerste keer dat ik op je reageer en de laatste, je bent `t niet waard om mee in discussie te gaan.

 • Snel


  Treini ,zeurdoos,dat is nog geen 1% en daar hoor jij ook dus bij. Dit is de eerste keer dat ik op je reageer en de laatste, je bent `t niet waard om mee in discussie te gaan.

 • w v gemert


  Wakker dier paasactie is niet mens vriendelijk.

 • W Geverink

  Het feit en de conclusie is dat mensen massaal kiezen voor duurzaamheid en niet voor biologisch.

 • polsbroek

  Koop lekker wat anders ,we kunnen je missen als ..........?

 • J@gertje

  Ik heb de paashaas in de vriezer zijn wintersport vakantie laten beëindigen. Diervriendelijker kan WD het niet wensen. Na een uurtje of 3 was hij weer op temperatuur.

 • koestal

  chocolade eitjes zijn toch wel diervriendelijk  !!

 • koestal

  Bij elk stukje vlees moet straks een handvol certificaten aanwezig zijn ,waaruit blijk wie dat dier gefokt heeft ,gemest heeft ,geslacht heeft en wat ie allemaal gevreten heeft,enz.Dus voor het eten een kwartier al die papieren doornemen en dan pas eten ,terwijl het eten al weer koud is,ach ja ,het is de moderne tijd zullen we maar zeggen.

 • trijnie

  Jullie mopperen maar lekker door. laat mij maar schuiven, ik weet waar ik mee bezig ben.
  Jullie eten maar lekker die Monsanto troep, nu zijn jullie de slaven van de EU over een niet zo lange poos is Monsanto jullie directeur en lopen jullie aan dit handje.
  En dan is het onomkeerbaar.

 • automaat


  Trijnie, Als zelfstandig  ondernemer bepaal ik altijd nog zelf wat ik voor uitgangsmateriaal gebruik  en of ik wel of niet meedoe aan dat genetisch gemanipuleer, voorlopig zie ik dit niet als optie omdat voedselveiligheid bij onze producten bij mij nr 1 blijft. dus niet alles over een kam scheren graag. Je doet veel goedwillende ondernemers hier te kort!!!!

   

   

 • PetervanKempen


  WD is zielig .

  Boeren mogen dat inmiddels weten.

  En de consument?

  Die heet voor 98% <span style='text-decoration: underline;'>geen</span> Trijnie.

  Wij zullen doooooorgaaan,  drammen tot het eind,  wij willen draaaaaaammen,  drammen tot het eind.

  T'rusten , WD!

 • trijnie

  #automaat, hoe lang nog bepaalt u zelf waarvoor u kiest?
  Hoeveel boeren en ook burgers gebruiken middelen die maken dat de monsanto's MEER macht ktijgen?  Heel veel.
  Het gaat stapje voor stapje en de Monsanto's krijgen steeds een beetje meer invloed op de markt.
  Ik was vorig jaar bij de Bolster, een biologisch zaadbedrijf die zelf aan veredeling doen.
  Daar vreest men de macht van deze bedrijven en weten waar ze over praten.
  Maar de meerderheid, zal ik dan ook maar zeggen 98% slaapt of het maakt ze niks uit en hobbelt er gewoon achteraan.
  Vooral jullie boeren zouden een vuist kunnen maken door geen produkten meer van hen te bebruiken. Boycot ze en redt wat er te redden valt.

 • trijnie

  En wat ik hier ook nog eens wil zeggen: Ik ben geen fan van WD. Sterker nog, ik bestrijd de onzinnige, onvolwassen, emotionele uitlatingen.
  Maar mijn voorkeur gaat nu eenmaal uit naar bio en zo nu en dan het stervlees. Maar dat is mijn keuze en wordt mij niet ingegeven door WD.

 • J@gertje

  Trijnie, om je even op te frissen.
  Citaat uit bonvenstaand bericht:
  <em>Het overgrote deel (90 procent) van de ei- en vleesaanbiedingen in het paasassortiment van de supermarkten heeft (volgens W.D) geen welzijnskeurmerk.
  </em>
  Wat heeft Monsanto daar mee te maken????

 • LUCTOR


  Trijnie haalt wel eens vaker wat door elkaar. Zo schuift ze ook wel eens met de boze wolf de ene keer onder roodkapje en een reactie later laat ze de wolf tot verbeelding komen in het sprookje sneeuwwitje.

 • trijnie

  Diervriendelijkheid en SCHOON produceren is in mijn optiek iets wat bij elkaar hoort.

  En dat ik de monsanto's er weer bij haal is niet zo vreemd want die club en alles er om heen,  kun je mensen niet vaak genoeg onder de neus  drukkken.

  Maar mensen die diep slapen, kun je moeilijk wakker krijgen.

 • Elevage

  overigens ook allemaal gelezen dat WD de vega aanbiedingen onderzocht heeft.............. die zijn ook niet diervriendelijk, zeggen ze zelf!

  Boerderij, geefd dit soort instanties met hun flauwe berichten nou eens even géén platform, maar zorg zelf voor verslaglegging.

 • trijnie

  #J@gertje, ik heb de column gelezen.
  Ik weet wel dat  er ook met bio middele worden gebruikt die niet altijd onschuldig zijn maar het ene middel dat pas na een half jaar afgebroken is daar heb ik nog nooit van gehoord en daar wil ik weleens meer van weten.
  Het gedeelte 3 waar het over bonen uit egypte gaat vind ik ongenuanceerd waar hij het over vervoer heeft. Mijns inziens is het toch altijd beter om produkten van dichtbij en van het seizoen te gebruiken.
  Daarbij denk ik dat veel mensen niet alleen bio eten vanwege bestrijdings middelen maar meer vanwege diervriendelijkheid.
  Zoals we gisteren ook weer zagen in Een Vandaag, het is nogal een verschil: zeugen in de bio of zeugen in de gangbare veeteelt.
  En wat heel belangrijk is: de vruchtbare aarde, het bodemleven gaar kapot aan het gif en dat komt niet zomaar weer goed.

 • J@gertje

  Trijnie, als jij je er goed bij voelt moet je gewoon blijven doen wat je doet, daar is niets op tegen.
  Maar accepteer dan ook de levensstijl van een ander en dring niet altijd jouw mening zo op aan een ander.
  Dat doen wakker dier en al die andere clubjes veganisten al meer genoeg
  De 'waarheid' van wakker dier lang niet altijd de echte waarheid en slechts onderbouwd met louter emotie.
  Soms sla je echt een beetje door.

 • trijnie

  J@gertje, ik vind het niet prettig dat je me onder de Wakker Diermensen schaart.
  Het gaat mij niet om een ander zijn levenstijl maar ik wil wel graag dat de wereld waarin ik leef en de mensen die na mij komen , geen vervuilde dode aarde erven.
  En daarom maak ik me druk over Monsanto en al die wanprodukten waarmee zij deze aarde vervuilen.

 • koestal

  op naar Pinksteren

Laad alle reacties (35)

Of registreer je om te kunnen reageren.