Home

Nieuws

Geurts wil geen boetes voor overleg over afschrijving op productierechten

Den Haag - CDA-Kamerlid Jaco Geurts heeft de staatssecretarissen van Financiën en van Economische Zaken gevraagd om voorlopig geen correcties of boetes op te leggen aan boeren die toch afschrijven op hun productierechten.

Volgens nieuwe regelgeving mogen varkens- en pluimveehouders niet meer afschrijven op productierechten, omdat er geen einddatum meer zou zijn voor de productierechten. Agrarische accountantskantoren weigeren zich aan deze regel te houden en gebruiken de productierechten toch gewoon als afschrijfpost. Als hierop bezwaar komt van de Belastingdienst, willen ze dit voor de rechter laten komen.

Geurts vraagt de bewindslieden nu geen boetes of correcties op te leggen voordat ze opnieuw in overleg zijn getreden met de betrokken accountants en de landbouwsector om tot een overeenkomst te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.