Home

Nieuws 2 reacties

ForFarmers mag Brits veevoerbedrijf overnemen

Lochem – ForFarmers mag de voer- en ruwvoeractiviteiten van het Britse bedrijf Countrywide Farmers overnemen.

De Britse Mededingingsautoriteiten hebben hier goedkeuring voor gegeven.
ForFarmers verwacht de overname op 1 mei af te ronden. Het bedrijf, met de hoofdvestiging in Lochem, zal de activiteiten van Countrywide die betrekking hebben op mengvoeders, mixen, co-producten, enkelvoudige grondstoffen overnemen, met uitzondering van graan. Ook de ruwvoertak met bijbehorende activiteiten op het gebied van meststoffen, gras- en maïszaad en inkuiladditieven worden door ForFarmers overgenomen. De transactie omvat ook een langetermijnovereenkomst voor de levering van voer- en ruwvoerproducten die Countrywide in zijn winkels verkoopt.
Het over te nemen bedrijfsonderdeel heeft een omzet van € 158 miljoen en een afzet van ongeveer 400.000 ton. De prijs is gebaseerd op een bedrijfswaarde van € 21,1 miljoen (£15,3 miljoen).
ForFarmers is reeds hoofdproducent van mengvoeders voor Countrywide. Het is de derde grote overname die ForFarmers in Groot-Brittannië doet. In 2014 nam ForFarmers de producent van vloeibare bijproducten Wheyfeed Holdings over en in 2012 het Britse veevoederconcern BOCM Pauls.

Laatste reacties

  • niet

    Succes ga zo door, de grootste worden blijven onze aandelen veel geld waard!!!

  • koestal

    Logische stap

Of registreer je om te kunnen reageren.