Home

Nieuws

Onderzoek naar beurzenlandschap

Drachten – Een groep leveranciers van boerderijbenodigdheden laat onderzoeken wat actieve boeren verwachten van landbouwbeurzen en in hoeverre ze alleen gaan om te kijken of ook om zich op koop te oriënteren. Dat zegt directeur Eric van den Hengel van Stalbouw.nl, die de groep voorzit.

De groep, waaronder veel stalbouwers, gaat tevens praten met de branche organisatie voor mechanisatie Fedecom om mogelijk samen de groei van het aantal beurzen te ontmoedigen.
Afgelopen week kwamen ruim 40 bedrijven in Heerenveen bijeen om te praten over wat sommigen ervaren als een wirwar aan beurzen. Tot een eenduidige conclusie kwam men niet. Een deel vindt deelname aan regionale beurzen belangrijk terwijl anderen liever jaarlijks één of twee beurzen zien. De meesten vonden volgens Van den Hengel wel dat er nu teveel beurzen zijn. Aanleiding was de slecht bezochte beurs in Assen eind vorig jaar. Om te meten hoe beurzen nu eigenlijk worden "gebruikt" door actieve boeren, vraagt men een nog onbekend bureau de komende twee maanden onderzoek te plegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.