Home

Nieuws

Groningen wil geen zonneparken in de polder

Groningen - De provincie Groningen wil geen zonneparken in het buitengebied.

Dat staat in de Ontwerp Omgevingsvisie die het College van Gedeputeerde Staten dinsdag presenteerde.

Groningen wil zonneparken in de bebouwde kom en niet in het buitengebied. In 2020 moet ten minste 300 Megawatt (MW) zonne-energie worden opgewekt in Groningen. Gedeputeerde William Moorlag: "Zonneparken zien wij bij voorkeur in de bebouwde kom, bijvoorbeeld op onbenutte bedrijventerreinen en woningbouwlocaties."
Slechts onder voorwaarden zijn zonneparken in het buitengebied toegestaan, bijvoorbeeld op voormalige stortplaatsen. Moorlag wil voorkomen dat zonnevelden landbouw, natuurontwikkeling en recreatie elkaar in de weg zitten.

In de Omgevingsvisie 2015 - 2019 staan de nieuwe ruimteregels opgesteld door het provinciebestuur. De zonnepanelen leveren een aandeel in de hoeveelheid duurzame energie die de provincie Groningen moet leveren volgens het landelijke Energie Akkoord.

Of registreer je om te kunnen reageren.