Home

Nieuws 5 reacties

Faber denkt niet aan aftreden

Den Haag - PVV-lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen Marjolein Faber denkt niet aan aftreden.

Zij is in opspraak gekomen omdat zij voor partijwerkzaamheden in Gelderland het bedrijf van haar zoon heeft ingehuurd. Het beheren van de website kostte bijna €8.500 per jaar. Faber, landbouwwoordvoerder van de PVV in de Eerste Kamer, was destijds zeer kritisch op de declaraties van oud-staatssecretaris Co Verdaas van Economische Zaken, die hij als Gelders gedeputeerde deed. Door de kritiek van de PVV op deze declaraties stapte Verdaas na een maand op als staatssecretaris.

In de Gelderse politiek vinden volgens lokale media de VVD, PvdA en SGP dat Faber moet opstappen. "Zij kunnen mij niet wegsturen'', reageerde Faber in het lijsttrekkersdebat zondag voor de Provinciale Statenverkiezingen bij de NOS op Radio 1.

Ze beaamt dat "het niet handig was'' om het bedrijf van de zoon in de arm te nemen. Faber zegt de websitekosten uit eigen zak terug te gaan betalen.

Geert Wilders zei zaterdag op campagne in Rotterdam dat Faber niet zo handig was geweest. Maar hij vindt dat zij de zaak goed heeft afgehandeld en voor hem is de kous hiermee af.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Ik ken hele dorpsgemeenschappen die draaien op de gunfactor. Waarom moet je het ver zoeken als het dichtbij te vinden is. Vind wel dat de media momenteel overal wat achter zoeken. Wat een achterdocht.

 • Marco22

  Tuurlijk vooral als het de pvv betreft. Om een Raybin bril die Wouter Bos op belastinggeld declareerde daar wordt niet over gemaald. Media is LINKS onthoud dat.

 • agratax2

  De PVV vindt het kennelijk goed dat een 'crimineel van bepaalde signatuur' als hij gesnapt wordt vrij uit gaat als hij de schade vergoed aan de gedupeerde. Ik denk dat alle PVV leden dat niet zullen pikken en hem/haar zo snel mogelijk het land uit willen zetten.
  @Zuperboer. Het gaat niet over gunfactor maar over afspraken die er liggen in onze politiek. Als politiek verantwoordelijke moet je van onbesproken gedrag zijn en moet je alle schijn van belangen verstrengeling vermijden. Keur je dit bedragje (Euro 8500) goed waarom mag dan ik niet via een politiek vriendje een aanbesteding krijgen toegeschoven van Euro 10 miljoen? Het gaat niet om het bedrag maar om het Principe, iets wat in het Nederlandse financiele milieu nogal eens zoek is.

 • Mozes

  Wat in dit geval vooral meespeelt is dat Faber extreem kritisch was naar anderen. Co Verdaas werd weggestuurd niet omdat hij teveel had gedeclareerd maar omdat hij een onjuiste reden had opgegeven. En zelfs toen Verdaas was opgestapt was het voor Faber nog niet genoeg en heeft ze nog justitiële vervolging geëist.
  Nu blijkt dat ze zelf niet integer heeft gehandeld doet ze het af met 'sorry' en blijft gewoon zitten. Dit is echt typisch PVV.

 • Zuperboer

  Begrijp ik agratax2, maar dan nog besteden we als Eu-beste jongetje van de klas bij ANSALDO-BREDA aan en zitten we nu zonder fatsoenlijke treinen. Ik weet ook wel dat er zaken als integriteit gelden, maar we hebben met z'n allen wel een groot aantal gedrochten gecreeerd in de politieke besluitvorming. Je kunt vrijwel niets meer op pure zakelijke intuitie doen terwijl we daar als hollanders juist redelijke EEUWEN (vb de GOUDEN) op hebben gedraaid. BOERENVERSTAND en NUCHTERHEID daar ontbreekt het aan. Dan verdwaal je in kloppartijtjes op Dalfsense landweggetjes met linkse hardwerkende hollanders in een discussie over een mestvergister die beide partijen waarschijnlijk nooit gewild hadden. Maar jij weet ook dat de plattelander vooruit wil en dan als alternatief maar luistert naar de Haagsche Heeren en zich een zwaargesubsidieerde vergister bouwt terwijl hij in z'n achterhoofd denkt: Die stront hoort gewoon op het land bij de Akkerplant! Sorry voor m'n hersenspinselen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.