AlgemeenNieuws

Faber denkt niet aan aftreden

Den Haag – PVV-lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen Marjolein Faber denkt niet aan aftreden.

Zij is in opspraak gekomen omdat zij voor partijwerkzaamheden in Gelderland het bedrijf van haar zoon heeft ingehuurd. Het beheren van de website kostte bijna €8.500 per jaar. Faber, landbouwwoordvoerder van de PVV in de Eerste Kamer, was destijds zeer kritisch op de declaraties van oud-staatssecretaris Co Verdaas van Economische Zaken, die hij als Gelders gedeputeerde deed. Door de kritiek van de PVV op deze declaraties stapte Verdaas na een maand op als staatssecretaris.

In de Gelderse politiek vinden volgens lokale media de VVD, PvdA en SGP dat Faber moet opstappen. “Zij kunnen mij niet wegsturen”, reageerde Faber in het lijsttrekkersdebat zondag voor de Provinciale Statenverkiezingen bij de NOS op Radio 1.

Ze beaamt dat “het niet handig was” om het bedrijf van de zoon in de arm te nemen. Faber zegt de websitekosten uit eigen zak terug te gaan betalen.

Geert Wilders zei zaterdag op campagne in Rotterdam dat Faber niet zo handig was geweest. Maar hij vindt dat zij de zaak goed heeft afgehandeld en voor hem is de kous hiermee af.