Home

Nieuws 2 reacties

EU-Commissie overweegt langere termijn voor indienen Gecombineerde opgave

Brussel – Lidstaten krijgen mogelijk de kans om de indientermijn voor de Gecombineerde opgave te verlengen van 15 mei naar half juni.

Eurocommissaris Phil Hogan van landbouw heeft gezegd hier positief naar te zullen kijken tijdens besprekingen over het vereenvoudigen van het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, GLB.

De Europese Commissie kreeg van verschillende lidstaten het verzoek om de aanmeldtermijn voor boeren te verlengen omdat er veel problemen worden verwacht bij de implementatie van het nieuwe GLB. Hogan vindt dat bij het verminderen van lasten voor boeren ook hoort dat ze niet de dupe worden als er bij overheidsinstellingen vertragingen ontstaan doordat er nog kinderziektes zitten in de uitvoering van het nieuwe systeem.

Nederland heeft al aangegeven dat boeren twee weken extra de tijd krijgen om eventuele fouten op aanwijzing van RVO.nl kostenloos te herstellen. Normaal geldt een korting op de toeslagen als de aanvragen te laat ingediend of te laat hersteld worden.

Laatste reacties

  • schoenmakers1

    van europa mag het, zou nederland daar in mee gaan of zoals meestal weer veel moeilijker doen als moet

  • LUCTOR


    Deze week nieuwsbrief in de mail werk uw percelen voor 1April bij etc<em> wie kan er nog een touw aan vast knopen. Begin wel erg naar mijn pensioen te verlangen alleen om deze bureaucratische rotzooi. </em>

Of registreer je om te kunnen reageren.