Home

Nieuws 5 reacties

Boerenbond voert actie tegen 'groene waanzin'

Brussel – De Belgische Boerenbond gaat onder het motto 'Stop de waanzin' een affiche-campagne voeren tegen het nieuwe vergroeningsbeleid van de Vlaamse overheid. ''We willen de burger alarmeren over de gevolgen van de vergroeningspolitiek die vandaag over het platteland raast.''

Als gevolg van dat vergroeningsbeleid zouden tientallen veehouderijen in Vlaanderen moeten verdwijnen en is het voortbestaan van nog eens enkele honderden eveneens in gevaar. ''Een politiek die zonder onderscheid van grootte of aard honderden bedrijven elke toekomst dreigt te ontnemen'', stelt de Boerenbond dan ook.

De actie heeft alleen succes als de affiches massaal langs de wegen of op druk bezochte plaatsen verschijnen, denkt de bond, die daarom haar leden oproept zoveel mogelijk van de posters te bestellen en op te hangen. ''Het is dan ook de bedoeling dat deze affiche de komende dagen en weken in heel Vlaanderen opduikt. Wij rekenen daarvoor ook op jouw medewerking om onze boodschap via de affiche aan Vlaanderen bekend te maken. Pas wanneer wij ons met zijn allen solidair achter de actie scharen en het woord bij de daad voegen kan deze actie ook effect hebben.''

Laatste reacties

 • Broes

  Een ondoordachte en schadelijke campagne: draagvlak ondermijnend. Gebruik nooit een boom (=emotie) voor illustraties in deze context.

 • alco1

  Alles aan de leken overlaten is nog ondoordachter en schadelijker.

 • ed12345


  Broes wat er in nederland gebeurt de boeren onder elkaar lekker foeteren en voor de rest niks is ook niet erg efficient gebleken of vind u van wel?

 • aqwzsx12

  #1: een boom is geen emotie maar DEVOTIE voor de Groenen, je weet wel, aanstaande DDR communisten die alles gratis willen inpalmen, de hongersnood propageren, een rat boven de mens stellen, het verbieden van kinderen te baren omdat dit de planeet aarde te veel aantast( ja zo hebben wij een groene teef  in de familie die géén kinderen wil, DAAROM!).
  Gisteren waren we met 824 tractoren bij de KEMMELBERG in Kemmel( GENT-WEVELGEM,weet je) om tegen de waanzin te protesteren. Super goed georganiseerd. Veel pers en fotos, maar in het journaal natuurlijk nauwelijks aan de bak gekomen...wordt ook al rood groen gecontroleerd!

  Zondag zouden de vlaamse boeren wellicht beter de koers ( tijdelijk)plat leggen. Dit zou pas voor ' Vlaanderens Mooiste ' de nodige aandacht geven, wereld wijd, aan het probleem waar de gewone burger niet van wakker ligt: De aanstaande Groene dictatuur.
  Nu zijn er 350 bedrijven in grote problemen, die nauwelijks een vergoeding gaan krijgen. Binnen 2 jaar volgt de rest van Vlaanderen.

  Mensen wordt wakker aub.

  De Groenen, Gaia, Wakker Dier, en alle andere Kwieten moeten met stok en wortel  UITGEROEID worden. Zij stellen planten en dieren boven de mensheid.

 • aqwzsx12

  #1: een boom is geen emotie maar DEVOTIE voor de Groenen, je weet wel, aanstaande DDR communisten die alles gratis willen inpalmen, de hongersnood propageren, een rat boven de mens stellen, het verbieden van kinderen te baren omdat dit de planeet aarde te veel aantast( ja zo hebben wij een groene teef  in de familie die géén kinderen wil, DAAROM!).
  Gisteren waren we met 824 tractoren bij de KEMMELBERG in Kemmel( GENT-WEVELGEM,weet je) om tegen de waanzin te protesteren. Super goed georganiseerd. Veel pers en fotos, maar in het journaal natuurlijk nauwelijks aan de bak gekomen...wordt ook al rood groen gecontroleerd!

  Zondag zouden de vlaamse boeren wellicht beter de koers ( tijdelijk)plat leggen. Dit zou pas voor ' Vlaanderens Mooiste ' de nodige aandacht geven, wereld wijd, aan het probleem waar de gewone burger niet van wakker ligt: De aanstaande Groene dictatuur.
  Nu zijn er 350 bedrijven in grote problemen, die nauwelijks een vergoeding gaan krijgen. Binnen 2 jaar volgt de rest van Vlaanderen.

  Mensen wordt wakker aub.

  De Groenen, Gaia, Wakker Dier, en alle andere Kwieten moeten met stok en wortel  UITGEROEID worden. Zij stellen planten en dieren boven de mensheid.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.