Home

Nieuws 1 reactie

Belgische boer vergeefs in bezwaar tegen Nederlandse natuur

Den Haag - Belgische veehouders hebben vergeefs bezwaar gemaakt tegen de aanwijzing van Natura 2000-gebied Grensmaas in Limburg.

De Raad van State heeft hun bezwaar tegen  het besluit van staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) afgewezen.

De veehouders menen onder andere dat Nederland en België verschillend omgaan met de aanwijzing van gebieden op grond van de Habitatrichtlijn. Zij zeggen dat het onduidelijk is welke gevolgen de aanwijzing van het natuurgebied Grensmaas heeft op de bestaande rechten en de ontwikkelingsmogelijkheden op hun bedrijf.

De rechter kan geen oordeel geven over de verschillende manier waarop Nederland en België met aanwijzing van natuurgebieden omgaan. De rechter oordeelt alleen over de situatie in Nederland. Als bedrijven in België worden beperkt door aanwijzingen in Nederland, gebeurt dat op grond van Belgische regelgeving, zegt de rechter.

Eén reactie

  • boeren

    Dat is dan toch wel weer met 2 maten rekenen.
    Stel de Belgische boer mag wel uitbreiden (ten nadeel van het N2000 gebied) en de Nederlandse boer mag niks en zit op slot.
    Het moet niet gekker worden waarom moet Nederland toch altijd het braafste peuter van de klas zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.