Home

Nieuws

AquaPurga blij met uitspraak Dijksma

Den Bosch - Mestverwerkingsbedrijf AquaPurga in Den Bosch is blij met de uitspraak van staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken).

Zij stelde dat er geen misstanden zijn geweest op het bedrijf. Het mestverwerkingsbedrijf dat varkensmest scheidt in schoon water, mineralenconcentraat en dikke fractie, kwam eind januari in opspraak. Interim-directeur Folkert Brongers: "De mogelijke misstanden zijn grondig uitgezocht. Daaruit blijkt dat we ons aan de regels hebben gehouden."
Brongers neemt sinds 17 maart de plaats in van voormalig directeur en grootaandeelhouder Bèr Sweering. Onder zijn leiding wordt AquaPurga drastisch gereorganiseerd. Hij verwacht hier enkele maanden nodig voor te hebben. Bongers zegt in gesprek te zijn met nieuwe financiers om een doorstart mogelijk te maken. Ook wordt gewerkt aan het verbeteren van de verwerkingstechniek.

Of registreer je om te kunnen reageren.