Home

Nieuws 1 reactie

Alleen duurzaamste hout mag in biomassa

Den Haag - Alleen afval van het meest duurzame hout mag als biomassa worden verstookt om stroom op te wekken. Bomen mogen ook niet worden gekapt voor de biomassa, het stookhout mag alleen een bijproduct zijn. Dat hebben energiebedrijven en milieuorganisaties afgesproken, maakte de Sociaal-Economische Raad bekend.

De SER ziet toe op de uitvoering van het Energieakkoord. Kabinet, sociale partners, energiebedrijven en milieugroepen maakten in 2013 allerlei afspraken, die ervoor moeten zorgen dat Nederland op den duur meer duurzame energie opwekt. Met de biomassa-afspraken erbij komt 5,7 procent van alle energie uit hernieuwbare bronnen. Dat moet in 2020 14 procent zijn en in 2023 16 procent. "Het begin is er", liet minister Henk Kamp van Economische Zaken weten.

Eén reactie

  • agpros

    En als ik nu in het kader van de vergroening een nat stuk op de kavel inricht met een poel en moerasland en de wilgen- en elzenopslag regelmatig aanbied om te gebruiken in een biocentrale?

Of registreer je om te kunnen reageren.