Home

Nieuws 4 reacties

Jagersverenigingen gaan samenwerken

Amersfoort, Delden – De Koninklijke Jagersvereniging en de Nederlandse Vereniging voor Jacht en Grondbeheer (NOJG) hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Doel is om de jagers en hun rol in het Nederlandse buitengebied nog beter op de kaart te zetten bij politiek en publiek.

Aanleiding om samen te werken is de nieuwe Natuurwet. Roelf H. de Boer, voorzitter van de Koninklijke Jagersvereniging: "Er zijn twee jagersverenigingen in Nederland die gezamenlijk ruim 90 procent van de Nederlandse jagers vertegenwoordigen. Met het wetsvoorstel voor de nieuwe Natuurwet zoals dat er nu ligt, wordt er voor de 27.000 vrijwillige jagers een verschrikkelijk administratief gedrocht in het leven geroepen. Door samen te werken op dit soort cruciale dossiers zijn wij nog beter in staat om de stem van de Nederlandse jager te laten doorklinken."

Ook Gert-Jan Oplaat, voorzitter van de NOJG is blij met het aanhalen van de banden tussen beide verenigingen: "Samenwerking tussen beide jagersverenigingen in deze tijd is een logische stap. De doelstellingen van beide verenigingen zijn immers gelijk: het behartigen van de belangen van de Nederlandse jagers."

In de toekomst zal de samenwerking bestaan uit het gezamenlijk afgeven van standpunten en visies op belangrijke dossiers als ganzen en ganzenbeheer, nulstandbeleid wilde zwijnen en de nieuwe Natuurwet.

De Koninklijke Jagersvereniging behartigt de belangen van jagers en werkt samen met alle partijen die zich verbonden voelen met het verantwoord beheren en benutten van het Nederlandse landschap. De voormalige Boerenjagersvereniging is een landelijke belangenorganisatie met circa 3.800 leden.  Het ledenbestand bestaat uit boeren, jagers, buitenmensen en natuurbeheerders.

Laatste reacties

 • Zippie

  Een goede zet. Wat al 10 jaar geleden had moeten gebeuren. Maar toch.
  Dan hoop ik wel dat men nu echt een vuist durft te maken.
  Helaas zie ik nog steeds veel te veel impact van onder andere die malloten van de Faunabescherming.
  KJV en NOJG it's time to not be nice.

 • ed12345

  Hoog tijd om een blok te vormen ,Al die zogenaamde natuur en fauna vrienden steunen elkaar (helaas) ook

 • a.t.herwijnen

  Er moeten veel meer beelden naar buiten komen van valwild en schade die toegebracht wordt door wild. Dit op een manier dat het voor de gewone burger duidelijk wordt dat als er niet aan beheer- en schadebestrijding gedaan wordt, er nog meer schade zal zijn wat ook de burgers zal treffen. Ook het weidevogel beschermingsprogramma is ten dode opgeschreven als men niet aan vossenbeheer en -bestrijding doet. Dit zijn cultuurvolgers en zullen de weidevogels altijd overleven. dat men de 'plezierjacht' aan banden wil leggen lijkt mij logisch in deze tijd. De jager moet wel aantonen dat hij van nut is in het veld.Dit moet wel op een redelijke manier gebeuren en het moet geen administratief gebeuren worden. De jager hoort nu eenmaal in het veld thuis en niet achter zijn bureau.

 • alco1

  Het aller belangrijkste is om met één mond te spreken.
  De lering uit het verleden is dat je anders tegen elkaar wordt uitgespeeld!

Of registreer je om te kunnen reageren.