Home

Nieuws 1 reactie

'Herkomst vleesbestanddeel niet op etiket'

Brussel - Het CDA in het Europees parlement vindt het niet nodig om voor erwtensoep, pizza's, pasta's of andere samengestelde producten een etiketteringsplicht in te voeren voor de herkomst van het vlees. Dat levert te veel extra kosten op.

Dat vindt Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. Schreijer haalt een onderzoek aan waaruit blijkt dat  samengestelde producten gemiddeld 9 procent duurder worden door een Europese herkomstverplichting. "Dat is het mij niet waard om te weten of een stuk pizzaham uit Italië of België komt", aldus Schreijer. Volgens haar heeft onderzoek aangetoond dat  consumenten helemaal niet op zo'n prijsverhoging zitten te wachten. Als bedrijven uit eigen beweging hun producten van een etiket willen voorzien waarin het herkomstland wordt vermeld, vindt het CDA het geen probleem.

In het Europees Parlement hebben een aantal leden maandag gevraagd om een verplichte vermelding van het herkomstland voor vlees op levensmiddelen. Het parlement stemt daar woensdag over.

Eén reactie

  • pinkeltje

    Kijk, zo bouw je vertrouwen op in je sector en zijn producten. Kunnen de mevrouwtjes Hertzenberg van deze wereld weer een poosje vooruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.