Home

Nieuws 1 reactie

Biosafetylab voor ontwikkeling nieuwe vaccins

Lelystad - Nederland moet een belangrijke rol blijven spelen bij de productie van vaccins. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) zei dat maandag bij de opening van het nieuwe biosafetylab van het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad.

Dijksma zegt dat haar beleid erop is gericht om de koploperspositie bij de productie van veterinaire vaccins uit te breiden voor de productie van vaccins tegen zoönosen.

De staatssecretaris memoreerde dat Nederland een belangrijke rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van vaccins tegen mond- en klauwzeer, de ziekte van Aujeszky en tegen varkenspest. Volgens haar is alleen met deze drie vaccins honderden miljoenen euro's omgezet.

Met de ontwikkeling van vaccins die kunnen worden ingezet tegen ziektes die van dier op mens overdraagbaar zijn, kan daar een nieuw hoofdstuk aan worden toegevoerd.

Voor de ontwikkeling van dergelijke vaccins zijn geavanceerde laboratoriumfaciliteiten nodig, waarover het Centraal Veterinair Instituut nu beschikt. De nieuwe faciliteit is ontwikkeld met steun van onder andere het ministerie van EZ en de provincie Flevoland.

Eén reactie

  • Burnetti

    Ben benieuwd of er een bussinescase komt voor vaccins tegen malaria, hiv, Q-koorts, Lyme, West-nile, Chikungunya, vossenlintworm, Denque en andere zoonosen.

    Denk dat ik het antwoord wel weet.... NOT
    Wie niet kan of wil betalen mag verrekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.