Home

Nieuws 1 reactie

Bayer blij met florissante groei agrarische tak

Leverkusen - Bayer CropScience, de agrarische tak van chemieconcern Bayer, heeft in 2014 de omzet ten opzichte van het voorafgaande jaar met 7,7 procent zien groeien naar krap €9,5 miljard.

Het resultaat voor belastingen, financieringskosten, afschrijvingen (ebitda) en voor eenmalige bijzondere posten steeg met 5 procent naar €2,36 miljard. Voor valuta-effecten is de omzetgroeiscore 10 procent.

Concerndirectietopman Marijn Dekkers is blij met de positieve ontwikkeling. "Bij CropScience konden we marktaandelen winnen. Tot de prettige gang van zaken droegen bovendien alle segmenten en regio's bij", licht hij toe. Het florissantst verliep de omzetontwikkeling in Zuid-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten (plus bijna 21 procent). In de Verenigde Staten en Canada was de groei ruim 10 procent, in Europa 7,4 procent en in de regio Azië/Australië/Nieuw-Zeeland 5,5 procent.

In het gewasbeschermingssegment – de subtak Crop Protection – meldt het bedrijf afzonderlijk bekeken eveneens mooie omzetgroeicijfers. Het best deden het de nieuwe middelen, dat wil zeggen de gewasbeschermers die sinds 2006 op de markt zijn toegelaten. Hier noteert het concern een plus van 23 procent. Deze nieuwere middelen genereerden een omzet van €1,8 miljard euro.

De omzet van de schimmelbestrijders groeide (valuta- en portfolio-effecten buiten beschouwing gelaten) met krap 16 procent, van onkruidbestrijders met 8,5 procent, van insecticiden met 7,6 procent en van zaadbehandelingsmiddelen 8,4 procent.

In het zaadgoedsegment  steeg de omzet met 19,5 procent, terwijl bij Environmental Science (bestrijdingsoplossingen die niet onder de gewasbescherming vallen) een groei werd gehaald van 6,9 procent.

Eén reactie

  • help24K

    Bayer? Het concern van de vervuilde BVD entingen eind jaren negentig. Krijg er nog steeds een naar gevoel van als ik die naam hoor.

Of registreer je om te kunnen reageren.