Home

Nieuws 875 x bekeken

Kampeerboeren noteren goed 2015

Kampeerboeren van Stichting Vrije Recreatie (SVR) hebben het afgelopen jaar zo'n 8,5 miljoen overnachtingen in Nederland geboekt. Dat is 8 procent meer dan vorig jaar, meldt SVR.

SVR-secretaris Leo Kloosterman zegt dat het goede resultaat mede te danken is aan het goede weer. In 2012 telde de organisatie met 1.200 aangesloten kampeerboeren in Nederland nog 7,5 miljoen boekingen. Het aantal aangesloten leden is redelijk stabiel, zegt Kloosterman. "Natuurlijk hebben wij ook te maken met vergrijzing, maar er komen elk jaar ook nieuwe leden bij." Inmiddels telt SVR 800 leden buiten Nederland, de meesten in Europa, maar de organisatie heeft ook een lid in Indonesië.

'Vooruitzichten 2016 goed voor kampeerboeren'

SVR is optimistisch. Volgens Kloosterman zijn de vooruitzichten voor het volgend jaar goed, ook omdat de caravanverkoop weer aantrekt en de kampeer- en caravanbeurs een record aan bezoekers trok. "Kamperen is weer hot."

Beurzen voor recreatieboeren

De recratieboeren houden zelf van 30 januari tot 20 februari eigen beurzen in Vijfhuizen (Expo Haarlemmermeer, 30 januari),  Groningen (Martiniplaza, 6 februari), Apeldoorn (Americahal, 13 februari) en Gorinchem (Evenementenhal 20 februari).

Of registreer je om te kunnen reageren.