Home

Nieuws

Struikelen over mestdrempels bij RVO

Bij de helpdesk van RVO.nl was er onlangs soms onduidelijkheid over de mestverwerkingsdrempels voor melkveefosfaat in 2015. Dat merkte een lezer van Boerderij Vandaag op.

De oplettende lezer kreeg telefonisch van RVO een andere berekening voor de verwerking van melkveefosfaat dan hoe die hoeveelheid uitvalt volgens rekenvoorbeelden in Boerderij Vandaag van 13 november. Dat komt door de verwerkingsdrempel van 100 kilo fosfaat. Als de te verwerken hoeveelheid fosfaat lager is dan die drempel, hoeft de daarmee corresponderende mest niet verwerkt te worden. Voor melkveebedrijven geldt de drempel voor het totale overschot dat volgens het regionale percentage verwerkt moet worden. Vervolgens geldt die drempel nog een keer voor het melkveefosfaatoverschot, en dat werd niet altijd meegenomen door de helpdesk. Volgens RVO.nl is de instructie inmiddels aangepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.