Home

Nieuws 2567 x bekeken

CZAV betaalt record nakorting van €2,2 miljoen

Coöperatie CZAV betaalt haar afnemers €2,2 miljoen terug als nakorting. Dat is een record voor CZAV.

Volgens CZAV hebben alle bedrijfsonderdelen en deelnemingen een positieve bijdrage geleverd aan het resultaat voor boekjaar 2014/2015. De coöperatie levert gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, veevoeders en maïs- en uienzaden.

Lagere kosten

De hoge nakorting is een gevolg van lagere kosten, zegt adjunct-directeur Ko Francke. "De graanoogst verliep zeer vlot. Ook de uitlevering van kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen ging goed. Dat drukt de kosten. Verder draaiden alle afdelingen en deelnemingen, zoals Cebeco Granen, Agrimarkt en AgriSneltank (brandstoffen), op of boven de begroting. We verkopen meer kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen per afnemer. Ook krijgen we nieuwe klanten binnen ons werkgebied."

'Prijzen niet te hoog'

Over boekjaar 2012/2013 betaalde CZAV een nakorting van €1,75 miljoen. In 2015/2014 bedroeg de nakorting €1,75 miljoen. Afgelopen boekjaar wordt €2,2 miljoen terugbetaald aan de afnemers. De nakortingen zijn geen gevolg van te hoge prijzen, zegt Francke. "CZAV brengt marktconforme prijzen in rekening voor haar producten. Anders krijgen we dat gauw genoeg te horen van onze leden. De hoge nakorting komt doordat we efficiënt werken, kosten besparen en nieuwe klanten krijgen."

CZAV sloot het boekjaar 2014/2015 af op 30 september. Francke kan daar nog geen toelichting op geven. De jaarcijfers moeten nog definitief worden opgemaakt en worden 5 februari toegelicht op de ledenvergadering. CZAV heeft ruim 3.000 leden.

Of registreer je om te kunnen reageren.