Home

Nieuws 9 reacties

Voorschot van 70 procent uitbetaald

Den Haag - Melkveehouders kunnen profiteren van een verhoogde uitbetaling van het voorschot op de directe betalingen. Dat zegt staatssecretaris Sharon Dijksma.

In overleg met LTO Nederland heeft Dijksma besloten maximaal 70 procent van het voorschot versneld uit te betalen, zoals de Europese Commissie in overleg met de lidstaten heeft toegestaan.

'Zo spoedig mogelijk'

De staatssecretaris doet geen precieze beloften over de termijn waarbinnen de betalingen zullen worden gedaan, "maar de inzet zal zijn om zo spoedig mogelijk tot betaling over te gaan".

Definitieve betaling later

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) zal zich daarvoor extra moeten inzetten. De uitbetaling van het voorschot zal tot gevolg hebben dat de definitieve betaling later zal plaats hebben, dan wanneer er geen voorschot zou worden betaald.

Laatste reacties

 • Foxxy

  70% mag van Brussel vanaf 16 Oktober worden uitbetaald!

  Net als met uitsmeren van superheffing in 3 jaar (teveel werk)

  Werkt Dijksma überhaupt wel? Of doet ze alleen onzinnige regels bedenken om lasten te verzwaren en kosten te verhogen?

 • farmer135

  Nounou foxxy, is toch mooi, vervroegde uitbetaling

 • Golden Touch

  Zeg Foxxy waar is jouw waardering dat de LTO dit geregeld heeft. Jouw koeien geven melk, maar jij bent een ongelooflijke azijnpisser. Je zult wel verkeerde beslissingen genomen hebben en nu zijn anderen daar de schuld van. Je bent geen sieraad voor de boerenstand

 • farmerbn

  In Frankrijk een voorschot op 16 oktober en de rest gewoon met sinterklaas.

 • Foxxy

  Is ook mooi! Maar als voor 15 September die regel in Brussel besloten is, dan begin je toch vanaf 16 Oktober uit te betalen!

  Toon je in ieder geval goodwill!

 • Foxxy

  @ Golden touch, het is in Brussel besloten, vanaf 16 Oktober! Misschien wel dankzij LTO. Maar ik vind het niet netjes van Dijksma dat ze op 20 Oktober meedeelt dat ze zo spoedig mogelijk , geen idee wanneer, begint met uitbetalen!

  De Fransen hebben het al op hun rekening, zo kan het ook!

  Gewoon stukje irritatie!

 • massan

  Foxxy, ik ben het helemaal met jou eens.
  Golden Touch, met jou ben ik het helemaal niet eens. Onze LTO laat toch alles maar gebeuren. Ik hoor maar weinig daadkrachtige reacties op het beleid van Sharon Dijksma. Alleen maar meewauwelen over dat onzinnige fosfaatplafond en de bijbehorende fosfaatrechten. LTO zet hierdoor zelfs zijn eigen melkveehouders, met tegenstrijdige belangen, tegen elkaar op. Gewoonweg schandalig waar LTO mee bezig is. Heeft LTO dan helemaal geen ruggegraat meer??

 • Bertens

  niet mee eens wij als akkerbouwers krijgen ook geen
  vervroegde uitbetaling van de toeslagrechten.Jullie veehouders moeten jullie schamen om zo iets allemaal te ventileren naar de buitenwacht. Wij zijn gewend te sparen om zo geen betalingsproblemen te krijgen een jaar later.Jullie wisten toch al een jaar of 7 geleden dat dit stond te gebeuren.Waar gaat het over???

 • kleine boer

  bertens waar staat dat akkerbouw niet vervroegt uitbetaald krijgen?

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.