Home

Nieuws

EC gaat niet over schade door boerenacties

Brussel - De Europese Commissie (EC) is niet van plan de schades te beoordelen die ontstaan zijn bij acties door Franse en Vlaamse boeren. Dat zegt Europees commissaris Elżbieta Bieńkowska (Interne Markt) in antwoord op schriftelijke vragen van VVD'er Jan Huitema.

Hoewel de Europese Commissie zegt de acties op de voet te hebben gevolgd, vindt Elżbieta Bieńkowska het niet de taak van de Europese Commissie een rol te spelen bij de afwikkeling van de schade of het aansprakelijk stellen van lidstaten voor de veroorzaakte schade.

Beoordeling steunmaatregelen

Bieńkowska zegt dat ze nog niet heeft beoordeeld of de steunmaatregelen die Frankrijk en Vlaanderen voor hun boeren willen uitvoeren van het geld dat ze daarvoor van de Europese Commissie krijgen ook door de beugel kunnen. "De maatregelen worden onderzocht door de Commissie", aldus Bieńkowska.

Of registreer je om te kunnen reageren.