Home

Nieuws 6 reactieslaatste update:29 okt 2015

'Dijksma van landbouw naar Infrastructuur en Milieu'

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma wordt de opvolger van Wilma Mansveld op het ministerie van Infrastructuur en Milieu, meldt RTL nieuws. RTL zegt daarvoor bevestiging te hebben.

De PvdA meldt via het ANP dat pas volgende week een besluit wordt genomen over de opvolging van Mansveld. "Er is nog geen besluit genomen. Ik verwacht pas volgende week een besluit", meldt voorlichter Ruud Slotboom, PvdA-voorlichter in de Tweede Kamer.

Staatssecretaris Wilma Mansveld stapte woensdag op vanwege de uitkomsten van de parlementaire enquete over de Fyra.

Dossierkennis

Sharon Dijksma, die zelf eerder tussentijds het staatssecretariaat van Economische Zaken overnam van de opgestapte PvdA'er Co Verdaas, werd al snel genoemd als kandidaat voor het staatssecretariaat op I en M, onder meer omdat ze al eigen is met een aantal van de dossiers.

Opvolger landbouw nog onbekend

Wie Dijksma zou opvolgen als staatssecretaris voor landbouw is nog onbekend. De nieuwe bewindspersoon krijgt de zware taak om binnen enkele maanden zich het Europese landbouwdossier eigen te maken voor het komende voorzitterschap van de EU.

Tijdens het debat over het aftreden van Mansveld zei premier Rutte dat hij geen reden ziet om veel te verschuiven in de dossiers waarmee de bewindslieden binnen het ministerie van I en M belast zijn.

Laatste reacties

 • Noordam2

  landbouw wordt weereens niet serieus genomen.

 • Klaasvaak

  Tja......

  Je weet wat je hebt.....

 • porky01

  Denk dat ze wel past op I en M. We zullen er in de landbouw niet veel aan missen. Ze is een goede politica, maar als geen gevoel bij landbouw hebt is het lastig regeren. Dat voordeel hadden Braks, Veerman en Bleeker. Zij hadden beleving en konden dat overbrengen op de landbouw en op de kamer. Als je dat niet hebt zoals Dijksma dan voel je je als een kat in een leeg pakhuis.

 • Schraar

  Ik ben het niet met je eens Porky, Dijksma heeft voor iemand die volledig van buiten de landbouw komt zich de moeilijke dossiers zeer snel eigen gemaakt en weet heel goed waarover ze het heeft.
  Een zeer belangrijk dossier zoals de fosfaatrechten bij melkvee kan hierdoor weer grote vertraging oplopen, zodat onduidelijkheid en onzekerheid nog langer gaan duren.
  Het is maar afwachten of de PvdA nog een deskundiger persoon vind.

 • maatje 1904

  ze is wel mooi van de fosfaatproblemen af

 • ZwarteRaaf

  Ongeacht het oordeel over Dijksma is het een schoffering voor de sector om nu het bewindspersoon te vervangen.
  Er is zo veel aan de hand, er zijn zoveel vraagtekens in de div dossiers. Tekenend voor de betrokkenheid bij de landbouw van de politici, PvdA in het bijzonder.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.