Sharon Dijksma naar ministerie van Infrastructuur en Milieu. AlgemeenNieuws

‘Dijksma van landbouw naar Infrastructuur en Milieu’

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma wordt de opvolger van Wilma Mansveld op het ministerie van Infrastructuur en Milieu, meldt RTL nieuws. RTL zegt daarvoor bevestiging te hebben.

De PvdA meldt via het ANP dat pas volgende week een besluit wordt genomen over de opvolging van Mansveld. “Er is nog geen besluit genomen. Ik verwacht pas volgende week een besluit”, meldt voorlichter Ruud Slotboom, PvdA-voorlichter in de Tweede Kamer.

Staatssecretaris Wilma Mansveld stapte woensdag op vanwege de uitkomsten van de parlementaire enquete over de Fyra.

Dossierkennis

Sharon Dijksma, die zelf eerder tussentijds het staatssecretariaat van Economische Zaken overnam van de opgestapte PvdA’er Co Verdaas, werd al snel genoemd als kandidaat voor het staatssecretariaat op I en M, onder meer omdat ze al eigen is met een aantal van de dossiers.

Opvolger landbouw nog onbekend

Wie Dijksma zou opvolgen als staatssecretaris voor landbouw is nog onbekend. De nieuwe bewindspersoon krijgt de zware taak om binnen enkele maanden zich het Europese landbouwdossier eigen te maken voor het komende voorzitterschap van de EU.

Tijdens het debat over het aftreden van Mansveld zei premier Rutte dat hij geen reden ziet om veel te verschuiven in de dossiers waarmee de bewindslieden binnen het ministerie van I en M belast zijn.

Beheer
WP Admin