Home

Nieuws

Van der Vlies algemeen directeur Peka Kroef

Odiliapeel – Albert van der Vlies wordt op 1 februari algemeen directeur van het aardappelverwerkende bedrijf Peka Kroef. Hij volgt Bart Kroef op, die het bedrijf tien jaar heeft geleid.

Hoewel Kroef de dagelijkse leiding overdraagt, blijft hij zich inzetten voor het familiebedrijf vanuit de Raad van Commissarissen. Hij adviseert hierin de nieuwe directie, die naast Van der Vlies wordt gevormd door Henry Ermers (financieel directeur) en Ron van Vonderen (productiedirecteur).

Kroef geeft aan dat de huidige organisatiestructuur niet meer past bij de omvang en de ambities van de onderneming. Peka Kroef is in Nederland uitgegroeid tot marktleider in het segment van koelverse aardappelspecialiteiten. In West-Europa kan Peka Kroef dat worden. Dat vraagt echter om belangrijke strategische keuzes en daarvoor is enige afstand tot de dagelijkse leiding volgens Kroef gewenst.

Van der Vlies is sinds 2010 commercieel directeur bij Peka Kroef. Daarvoor had hij zijn sporen al verdiend in de branche van de 'fast moving consumer goods'. "Ik kan me geen beter fundament wensen om een bijdrage te leveren aan de verdere groei en het succes van de onderneming", reageert Van der Vlies.

Of registreer je om te kunnen reageren.