Home

Nieuws 1 reactie

Nederlandse nominaties beste Europoliticus

Brussel - De Nederlandse Europarlementariërs Jan Huitema (VVD), Gerben Jan Gerbrandy (D66), Marietje Schaake (D66), Bas Eickhout (GroenLinks) en Lambert van Nistelrooij zijn door hun collega's in verschillende categorieën genomineerd als beste Europarlementariër van 2014.

The Parliament Magazine organiseert de verkiezing die op 18 maart is. Het zijn Europarlementariërs zelf die hun collega's voordragen en verkiezen.

Huitema is samen met de Italiaanse sociaal-democraat Nicola Caputo en de Roemeense Viorica Dăncilă genomineerd in de categorie landbouw. Huitema zegt dat hij de nominatie te danken heeft aan zijn werk in de landbouwcommissie op het gebied van de innovatieve landbouw. "Ik zie het vooral als erkenning voor innovatie en ondernemende agrarische ondernemers."

In de categorie dierenwelzijn is Eickhout genomineerd. Opvallend is dat in die categorie Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren niet wordt genoemd, wel de Finse Sirpa Pietikäinen en de Pool Janusz Wojciechowski.

D66'er Schaake is genomineerd in de categorie 'digitale agenda', haar partijgenoot Gerbrandy heeft een nominatie voor zijn werk op het gebied van milieu en klimaatverandering; CDA'er Van Nistelrooij is genomineerd in de categorie regionaal beleid. In totaal zijn er zeventien categorieën.

Eén reactie

  • Zuperboer

    Hans van Baalen missen we nog!

Of registreer je om te kunnen reageren.