Home

Nieuws 777 x bekeken

Minder inbraken in schuren

Rijswijk – Dieven hebben het minder voorzien op diefstal uit en inbraken in schuren. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse criminaliteitscijfers van de politie. Agenten zijn ook vaker op tijd bij noodhulp ter plaatse.

De politie registreerde 11.400 diefstallen uit en inbraken in kelderboxen, garages, schuren en tuinhuizen in de eerste helft van dit jaar. In de eerste helft van 2013 was dat aantal 11.800. Een daling van 4 procent. Exactere cijfers over criminaliteit op het platteland en/of op boerderijen registreert de opsporingsdienst niet.

Uit de criminaliteitscijfers blijkt verder dat de politie bij noodhulp in het eerste halfjaar van 2014 iets vaker binnen de vijftien minuten ter plaatse was dan in 2013. Bij noodhulp was de politie in de eerste zes maanden van 2014 in 86 procent van de gevallen binnen vijftien minuten ter plaatse tegenover 85 procent in 2013. De politie in regio Noord-Nederland is het 'traagst' met 81 procent. In Midden-Nederland, Noord-Holland en Den Haag is de politie vlotter, namelijk in negen van de tien gevallen van noodhulp waren de agenten binnen de wettelijke termijn van vijftien minuten.

Landelijk is er een daling van het aantal criminaliteitszaken. Het aantal geregistreerde misdrijven in Nederland daalde de afgelopen zes maanden met bijna 4 procent naar bijna 510.000. In de eerste helft van vorig jaar werden er nog 535.00 misdrijven gepleegd. De politie slaagde er niet in meer zaken op te lossen, het oplossingspercentage is met 28 procent gelijk gebleven.

Of registreer je om te kunnen reageren.