Premium
Edward Stigter, voorzitter van de bestuurlijke commissie stikstof van het Interprovinciaal Overleg. "Wij als provincies zijn al lang bezig met de gebiedsplannen. Het kabinet begint nu op stoom te komen." - Foto: Cor Salverius AlgemeenInterview

Edward Stigter: ‘We hebben een megagroot stikstofprobleem’

Reacties

  1. Alles echt alles is er meer gekomen de laatste 30 jaar, mensen, auto’s ,fabrieksterreinen, huizen, vliegreizen, mobiel telefoons, zendmasten, datacentra, ganzen, natuur, et cetera et cetera et cetera, behalve koeien en boeren en toch de sjaak…………….verwondering. Er wordt altijd gewezen naar Mansholt die doorsloeg in het optimaliseren van de landbouw, er gebeurd nu echter precies het zelfde in tegengestelde richting. Niet alleen kaalslag op het plateland maar wordt ook een kaalslag van o.a. weidevogels ook bij de tbo’s, dit buiten alle andere derving van omzet in dorpen en bij bedrijven om. Maar: de burger betaald en is op termijn ook de “sjaak”….stijgende prijzen zijn op termijn onontkoombaar. Het grote nedelamd lost het op! verwondering “carpe diem”

  2. natuurlijk is er volgens hem een mega groot stikstofprobleem hij krijgt waarschijnlijk ook een mega groot salaris om daar te gaan zitten duimendraaien

  3. Knap, blijven praten over een (stikstof)probleem wat alleen op papier is gecreëerd en bestaat en dan stellen “dat we dat met zijn allen praktisch op moeten lossen”. Vooral de discussie “of het wel klopt” vermijden en consequent richting het kortwieken van de agrarische sector sturen. En o ja, vooral benadrukken dat je zelf van boerenafkomst bent (de familieboerderij is nu bedrijventerrein, wellicht minder “pijnlijk” dan moeten stoppen vanwege stikstof…..) en het heel goed begrijpt….., walgelijk. Hij slaat de plank helemaal mis met “Je kunt stikstofruimte niet toveren”; hoezo niet, het dossier is toch één grote tovenarij? Dan kun je het toch zeker ook wel “weg” toveren?

  4. Aan dit verhaal van de heer stigter kun je wel weer zien dat groen-links voortkomt uit het communisme, en dat wil samengaan met de pvda, tjonge, tjonge, tjonge, zullen we een muur bouwen langs de randstad en laten ze het daar zelf uitzoeken.

Beheer
WP Admin