Home

Nieuws 1 reactie

Landbouwbeurs Leeuwarden breidt uit

Leeuwarden – De Noord-Nederlandse Landbouwbeurs gaat uitbreiden. De vorige editie vond plaats in drie hallen van het WTC Expo in Leeuwarden, dit jaar zijn er vier nodig om de exposanten te herbergen, zo meldt de organisatie. Daarnaast komt er mogelijk volgend jaar een extra editie, speciaal gericht op akkerbouw en mechanisatie.

Voor de komende editie, die 10 tot en met 13 december plaatsvindt, zijn er tot zover circa tweehonderd aanmeldingen. Beursmanager Tjettje Miedema verwacht dat er zo'n 250 deelnemers zullen zijn, omdat er tot op het laatste moment nog inschrijvingen binnenkomen. Het thema is dit jaar 'slim boeren is vooruit zien', waarbij naast de mechanisatie gefocust wordt op andere activiteiten, zoals workshops.

Afgelopen jaar werd de beurs nog afgelast, toen bleek dat deze en de vakbeurs in Assen mekaar overlapten. Gezamenlijk werd besloten om voortaan om en om een Noord-Nederlandse mechanisatiebeurs te houden. Nu in Assen dit jaar de AgroExpo, een toekomstgerichte agrarische beurs, wordt gehouden, verwacht Miedema niet dat de beurzen in het vervolg weer op elkaar afgestemd zullen worden. De Friese organisatie onderzoekt nu de mogelijkheid om volgend jaar nogmaals een editie van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs te houden.

Hiermee zou de trend van het tweejaarlijkse evenement worden doorbroken, en zou er in Leeuwarden jaarlijks een mechanisatiebeurs met speciale focus op een bepaalde sector worden gehouden, met in 2015 akkerbouw als thema. Beursmanager Geraldine Dijk laat desgevraagd weten dat de beurzen in december van dit jaar wel enige overlap zullen hebben, maar dat AgroExpo zich vooral richt op nieuwe technieken en innovatie, zonder daarbij aanwezige mechanisatie.

Eén reactie

  • pinkeltje

    Ach, als de beursorganisator voldoende deelnemers weet te vinden dan is er al een groot deel van het probleem opgelost. Maar ik zou eigenlijk zeggen, spaar je de moeite. En vooral de kosten. Wordt geen machientje meer of minder om verkocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.