Home

Nieuws 574 x bekeken laatste update:28 sep 2014

Franse minister belooft lastenverlaging

Parijs – De Franse minister voor landbouw Stéphane le Foll heeft toegezegd dat vanaf volgend jaar de belasting en sociale lasten op de laagste inkomens in de land- en tuinbouw drastisch omlaag gaan.

Volgens de bewindman zal dat de agrarische wereld een besparing van 70 miljoen opleveren. In de praktijk worden, volgens de minister, inkomens tot 1,25 maal het minimumloon vrijgesteld van de belasting- en premieheffing. Daarnaast komen er ook dergelijke vrijstellingen voor seizoenskrachten in de land- en tuinbouw, heeft Le Foll beloofd. "De conjuncturele crisis van dit moment mag de land- en tuinbouwbedrijven niet de das omdoen", aldus Le Foll daarbij.

Ruud Peys

Of registreer je om te kunnen reageren.