Home

Nieuws

AFM: grote accountants doen werk niet goed

Amsterdam - De vier grote accountantskantoren hebben donderdag het boetekleed aangetrokken, na een vernietigend rapport van toezichthouder AFM over de kwaliteit van de accountantscontroles.

De AFM heeft onderzoek gedaan bij de grote vier internationaal opererende accountantskantoren Deloitte, KPMG, Ernst & Young en PwC. Het zijn kantoren die wereldwijd opereren en ook klanten hebben in de Nederlandse agribusiness. Het geduld van het kabinet met falende accountants is op. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën noemde het "onacceptabel'' dat de kwaliteit in bijna de helft van de accountantsverklaringen nog altijd onder de maat is. De sector heeft inmiddels maatregelen aangekondigd, maar dat is voor Dijselbloem nog niet genoeg. Hij wil de AFM meer macht geven om in te kunnen grijpen en hoge boetes uit te kunnen delen.

Of registreer je om te kunnen reageren.