Home

Nieuws 2 reacties

'Vleesvervangers maken naam niet altijd waar'

Den Haag - Vleesvervangers, zoals groenteburgers, kaasschnitzels en vegetarisch vlees van soja hebben niet altijd dezelfde voedingswaarde als echt vlees. Dat meldde de Consumentebond donderdag op basis van eigen onderzoek.

De bond onderzocht 30 verschillende vleesvervangers en concludeerde dat geen van de producten alle voedingsstoffen uit vlees volledig vervangen. Zo bevatten de geteste groenteschijven en schnitzels en een merk vegetarisch gehakt veel minder ijzer dan echt vlees. In groenteburgers bleek ook nauwelijks eiwit te zitten. Ook zijn de meeste producten erg zout, aldus de Consumentenbond. ANP

Laatste reacties

  • Martin Oldenhof

    'ook zijn de meeste producten erg zout' tja, de smaak moet toch ergens vandaan komen bij dat nep spul.

  • alco1

    Mijn vrouw zegt altijd: 'Zout moet niet nodig zijn, dat verdoezeld de echte smaak'.

Of registreer je om te kunnen reageren.