Home

Nieuws

Omzet Reesink meer dan verdubbeld

Apeldoorn - Handelsonderneming Reesink heeft een zeer succesvol eerste halfjaar achter de rug.

Dat maakte het bedrijf, onder meer eigenaar van Claas-importeur Kamps de Wild maar ook distributeur van andere landbouwmachines, vanmorgen bekend. Zowel omzet als resultaat groeiden fors ten opzichte van het eerste half jaar van 2013.

De omzet steeg van €111,5 miljoen in de eerste helft 2013 naar €248,5 miljoen in dit jaar, meer dan een verdubbeling. Dit is volgens Gerrit van der Scheer, CEO van Reesink, toe te schrijven aan acquisities maar ook aan autonome groei. "We zijn erin geslaagd met de uitgezette strategie - waar onder andere de acquisities van Pon Material Handling en CT Agro een onderdeel van uitmaken - de omzet meer dan te verdubbelen. Het eerste half jaar hebben we veel aandacht besteed aan de integratie van onze nieuwe bedrijven en aanpassing van de organisatie." Toch zijn de resultaten van Reesink vooral terug te voeren op de acquisities, de autonome groei van de omzet van de handelsonderneming kwam uit op drie procent over het eerste halfjaar.

Ook wat betreft het bedrijfsresultaat ging het Reesink voor de wind. Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen steeg van €7,3 miljoen naar €15,7 miljoen. Het bedrijfsresultaat voor aftrek van rente en belasting kwam het afgelopen halfjaar uit op €10 miljoen, dat is €4,2 miljoen meer dan een jaar geleden. Na belasting en rente blijft er een nettoresultaat over van €6 miljoen tegenover €3,6 miljoen in 2013.

Of registreer je om te kunnen reageren.