Home

Nieuws 1979 x bekeken 9 reacties

Gedeputeerde roept boeren op intimidatie te melden

Den Bosch - Agrarisch ondernemers die onder druk worden gezet door drugscriminelen moeten zich melden.

Dat zegt Brabants milieugedeputeerde Johan van den Hout naar aanleiding van berichten over de lozing van drugsafval in mestkelders in de provincie Noord-Brabant.

Afgelopen weekeinde berichtte het televisieprogramma EenVandaag dat het met regelmaat voorkomt dat drugscriminelen hun afval lozen in gierkelders. Volgens de Omgevingsdienst in Noord-Brabant is dat het afgelopen jaar vijf keer geconstateerd. In het televisieprogramma zegt de Wageningse milieutoxicoloog Tinka Murk dat  de chemicaliën de bodemgezondheid sterk nadelig kunnen vloeden als de vervuilde mest wordt uitgereden. Gedeputeerde Van den Hout zegt dat door de chemische werking van de agressieve chemicaliën zware metalen kunnen vrijkomen die op de gewassen terecht komen.

Van den Hout vermoedt dat in sommige gevallen druk  wordt uitgeoefend door de onderwereld op de bovenwereld. Hij roept agrarisch ondernemers op daar altijd melding van te maken. De gedeputeerde stelt dat het in Noord-Brabant steeds vaker voorkomt dat bestuurders door criminelen onder druk worden gezet.

De provincie heeft eerder dit jaar een half miljoen euro uitgetrokken om het handhavingsnetwerk Samen Sterk in het Buitengebied (SSiB) te helpen illegale (drugsgerelateerde) afvaldumpingen te signaleren. Bij dat project zijn onder meer provincie, gemeenten, waterschappen, natuurorganisaties en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit betrokken.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  waar kan ik de intimidatie melden die door de ambtenaren gedaan wordt?

 • pinkeltje

  Daar hebben we de Nationale Ombudsman voor.

 • schoenmakers1

  heb in het verleden wel eens geprobeerd pinkeltje, maar men kon niets betekenen, de club in dat geval was niet aangesloten

 • Burnetti

  '...Agrarisch ondernemers die onder druk worden gezet door drugscriminelen moeten zich melden...'

  Meneer van der Hout:
  Wie beschermd deze klokkenluiders tegen acties van die clubjes?

 • Sjaak

  'De gedeputeerde stelt dat het in Noord-Brabant steeds vaker voorkomt dat bestuurders door criminelen onder druk worden gezet.'

  Niet goed te praten natuurlijk, maar wat dan te denken van bestuurders, die steekpenningen aannemen...?
  Gebeurt al sinds jaar en dag op tal van terreinen, maar ze komen er altijd mee weg.....een keer 't mes op de keel' is dan niet verkeerd!

 • Momfer

  ik schiet ze zelf wel van het erf af, dat is veel effectiever.

 • ed12345

  Burnetti je hebt helemaal bij het rechte end
  De politie weet heus wel wie de creminelen zijn maar doen weinig ,en als ze dan toch gepakt worden ,zegt de rechter EEN maandje voorwaardelijk en daarna braaf zijn he' jongens
  In sommige buurlanden is de politie behoorlijk wat efficienter

 • Burnetti

  @ed12345 daarom zitten deze jongens en meisjes in LuilekkerNederland

 • koestal

  De rechters laten zich door dit soort lui op het verkeerde been zetten,ze hebben allemaal wel een zielug verhaal

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.